Nova vest
Košarka

Utorak, 15.12.2015.

14:14

Čović: Pešić počeo "rat", hoće da nas uspava

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da očekuje spektakularnu atmosferu protiv Bajerna u petak.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Crveno-beli dočekuju minhenski tim, a ekipa koja bude pobedila obezbediće plasman u Top16 fazu Evrolige.

"Odigrali smo tešku utakmicu protiv Mege, u kojoj su nam se povredila trojica igrača. Ekipa Mege je tradicionalno odigrala maksimalno motivisano protiv Crvene zvezde, ali pronašli smo put do pobede, što dobre ekipe bez obzira na okolnosti rade. I zbog toga sam jako zadovoljan", izjavio je Čović Tanjugu.

On je dodao da je primetio da dolazak nekadašnjeg trenera Zvezde, a sada Bajerna Svetislava Pešića na utakmicu izazvao veliku pažnju.

"Njegov prisustvo na utakmici u Sremskoj Mitrovici pokazuje da je svojevrsni psihološki rat već počeo, ali i da nas respektuje, a i ima zbog čega. Našalio sam se s njim jer sam ga pitao jel to dobio otkaz u Minhenu, pa je došao da gleda Crvenu zvezdu. Tako smo se šalili i dok smo saradjivali, on zna da i ja, isto kao on, na terenu nemam prijatelja. Kada počne utakmica nema emocija i sentimentalnosti, već prosto samo želja za pobedom”."

Čović je rekao kako Pešić ništa ne radi slučajno, pa ni kad izjavi da "voli kada Crvena zvezda pobedjuje, posebno u produžecima" sa jasnom aluzijom na činjenicu da se tim dosta potrošio u Sremskoj Mitrovici.

"Pešić je jedan od najboljih košarkaških trenera, ako ne i najbolji, i meni je izuzetno jasna, i poznata njegova filozofija i pristup u pripremi svake utakmice. Tako da mi je jasno i zašto je Djedovića izbacio iz autobusa, sve je to scenario kako konfliktom podići nivo borbenosti ekipe. Ponavljam još jednom, nema tu ni prijateljstva ni sentimentalnosti, slike, zahvalnice i ostalo možemo da delimo tek kada se završi utakmica."

Prvi čovek Zvezde ne krije da mu je jasno zašto je Kari došao na pola dana u Srbiju i na ovu utakmicu i zašto daje tako lepe izjave oko Crvene zvezde.

"Ubedjen sam da on to stvarno i tako misli, ali ovaj put takva razmišljanja su usmerena da nas sve “pripitomi” i “uspava” pred ovu utakmicu. Zato apelujem da “Pionir” bude u sportskoj i navijačkoj dimenziji sa nikad vidjenom atmosferom podrške Crvenoj zvezdi, bez obzira na Karijeve “hvalospeve”."

Čović kaže da se uopšte nije iznenadio kada je video Pešića u Sremskoj Mitrovici i da se neće iznenaditi bilo kakvim novim izjavama i postupcima.

"Očekujem ih i moja dužnost je da na sve to pozitivno upozorim i pripremim ceo tim, a sastavni deo našeg tima su i navijači. Naravno, mi u takvoj atmosferi ne smemo da izgorimo, a znamo ko mora da izgori".

Predsednik srpskog i regionalnog šampiona pozvao je navijače da naprave atmosferu za pamćenje, bez ijednog incidenta ili ubačenog predmeta na parket.

"Želimo u Top 16 fazu, ali sa navijačima! Želimo fer i korektno navijanje, bez ikakvih incidenata, pa neka pobedi onaj ko je bolji, a ja znam da i Pešić zna da je Zvezda bolja. Interesovanje za utakmicu je nezapamćeno, da igramo na našem fudbalskom stadionu, mislim da bi bio pun i zato žalim što ovu utakmicu nismo mogli da odigramo u Areni. Ipak, Pionir je pokazao zašto je šesti igrač za naše momke, kojima sam prezadovoljan. Sa ovoliko problema, teških utakmica, povreda i regionalnih "opstrukcija", mi smo tačno tu gde smo želeli da budemo u ovom delu sezone", zaključio je Čović.

Utakmica 10. kola A grupe Evrolige izmedju Crvene zvezde i Bajerna igra se u petak od 19 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve