Nova vest
Košarka

Utorak, 10.11.2015.

14:10

Aranitović: Učio od velikih, nije sve u "trojkama"

Tranzicija u Partizanu najviše je prijala mladom plejmejkeru Petru Aranitoviću koji je konačno dobio pravu šansu u crno-belom dresu i maksimalno je iskoristio.

Izvor: B92, aba

Autor:B92, aba

Default images
foto: ABA liga

"Imao sam priliku da treniram i razvijam se uz velike igrače u Partizanu – Bogdanovića, Pavlovića, Tepića, Milosavljevića... Mnogo toga sam imao prilike da naučim od njih. Ipak, ne želim da bilo koga kopiram, već da nadograđujem svoju igru i na najbolji mogući način ispunim svoj igrački potencijal", rekao je Aranitović za sajt ABA.

Aranitović je bio nevidljiv u prva dva kola, a onda je eksplodirao sa 24 poena protiv Igokee, a na sjajnom nivou bio je i protiv najjačih ekipa lige, Crvene zvezde (19p, 4as) i Budućnosti (12p, 3sk).

"Šut za tri poena jeste jedna od jačin strana u mojoj igri, ali se nikako ne oslanjam samo na njega, već i na prodor i ostale elemente u igri. Svakodnevno radim na individualnom usavršavanju, vredno treniram i konsultujem se sa stručnim štabom o svim pojedinostima. Verujem da su dobre partije i plod tog individualnog rada sa trenerima Božićem, Kecmanom i Avdalovićem, pogotovu jer su sva trojica u igračkoj karijeri igrali na sličnoj poziciji kao i ja", istakao je Aranitović.

Partizan je loše počeo sezonu, redali su se porazi, ali su crno-beli proteklog vikenda dobili lidera ABA lige Budućnost, i tako najavili borbu za vrh tabele.

"Sigurno da smo verovali da možemo da pobedimo. Znali smo da posle poraza od Zvezde nema vremena za tugu, već da moramo da se pripremimo što bolje i pokažemo reakciju. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice, što se najbolje moglo videti u drugoj, trećoj i četvrtoj četvrtini. Mislim da je takva igra recept za nastavak sezone", rekao je bek Partizana.

Prvi put posle skoro 15 godina Partizan u sezonu nije ušao sa ambicijom da osvaja trofeje, nego da opstane.

"Verujem da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu i da ćemo na kraju sezone moći sa ponosom da kažemo kako smo mnogo napredovali u igri i tako stvorili osnovu za velike domete u narednim godinama. Iako su navikli na trofeje, uveren sam da će naši navijači prepoznati naše zalaganje i na kraju sezone biti zadovoljni našim učinkom", rekao je Aranitović.
On nije jedini Aranitović u ABA ligi, njegov brat Aleksandar igra za ekipu Mega Leksa, pa će biti direktni rivali na parketu.

"Jeste čudno, pogotovu što dosta pričamo o tom rivalstvu na terenu. Ipak, kada izađemo na parket, obojica razmišljamo samo o tome da naš tim pobedi. On razmišlja o Megi, a ja o Partizanu", zaključio je mladi igrač Partizana.

Partizan je trenutno pri dnu tabele ABA lige sa tri pobede u devet utakmica, a u ponedeljak 16. novembra gostuje Zadru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve