Nova vest
Košarka

Utorak, 10.11.2015.

08:08

Vilson: Imam šta da pokažem

Amerikanac Džamar Vilson stigao je u Beograd kao novo pojačanje Košarkaškog kluba Partizan.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Reprezentativac Finske je poslednje pojačanje crno-belih za ovu sezonu, a igra na poziciji plejmejkera.

"Dobro znam gde sam došao. Upoznat sam sa tim koliko je Partizan veliki klub i kakve ima navijače. Igrao sam jednom u Srbiji, imao sam i dosta saigrača odavde koji su mi preneli lepa iskustva", rekao je Vilson po dolasku u srpsku prestonicu.

On je proteklog septembra beležio 12 poena i 2,8 skokova na Evrobasketu, a u duelu sa Srbijom u osmini finala postigao je 15 poena.

"Gledao sam Partizanovu utakmicu protiv Budućnosti, to je mlad, talentovan tim kojem je potrebno malo iskustva. Nadam se da ga ja mogu doneti jer imam dugu karijeru i imam šta da pokažem", istakao je Vilson.

Vilson je rođen 1984. godine, igrao je za Pepinster, Okapi i Lijež u Belgiji, Kerns i Adelejd u Australiji, te francuski Roan.

Studirao je na Olbeniju, ali nije draftovan 2007. godine. Šansu za debi u crno-belom dresu imaće u ponedeljak na gostovanju Zadru, u desetom kolu ABA lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve