Nova vest
Košarka

Utorak, 03.11.2015.

21:51

Radonjić: Tompson? Imam strpljenja

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić i dalje ima strpljenja za veliko letošnje pojačanje

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: StarSport

Amerikanac je trebalo da bude jedan od ključnih igrača zima, a prosečno beleži samo 5,5 poena uz 2,4 skokova i 1,4 asistencije u ABA ligi.

"Imam ja mnogo strpljenja. Razumem potrebu da se upakuje nešto novo, došao ovaj, otišao onaj. Možda i ti igrači ne mogu zbog toga da odigraju najbolje što mogu. Neke je prošle godine bilo baš briga, neki su drugačiji", rekao je Radonjić.

U međuvremenu, sve je bolji Izraelac Gal Mekel, koji je pored Partizana imao 12 poena, 9 asistencija i 6 skokova.

"Pokušali smo nekoliko treninga da uradimo neke stvari koje su nam bile problem na startu, kroz trening je pokazao da postoji napredak, razvijao je igru kako bih ja voleo da radi, geometrijski je koristio prednosti, momci su koristili i to je omogućilo da njegove asistencije budu pozitivan momenat u dobroj priči za nas", rekao je trener Zvezde.

Problem za crveno-bele su i dalje brojne povrede, Radonjić je rekao da Cirbes možda nije trebalo da igra derbi, a očekuje se povratak Dangubića.

"Cirbes verovatno neće trenirati sutra (sreda), situacija sa Dangubićem je takva da ne možemo da računamo na njega minimum mesec dana, sa Mitrovićem je bolje, možda se vrati u februaru. Došli su novi momci, odradili su dva-tri treninga, dobro su radili, pokazali da ćemo biti zadovoljni. Momci su pod pritiskom nekih želja da bude sve kako treba, a novajlije su uzele neke druge uloge, to je ambijent kao da nismo osvojili samo tri titule prošle godine", zaključio je Radonić.

Od decembra Zvezda će biti jača i za Markus Vilijamsa, koji se vraća u klub posle višemesečne suspenzije zbog marihuane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve