Nova vest
Košarka

Utorak, 03.11.2015.

12:08

Vreme je za prvi derbi sezone

Košarkaši Crvene zvezde od 18 časova dočekuju Partizan u prvom ovosezonskom ‘večitom’ derbiju u okviru devetog kola ABA lige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

‘Crveno-beli’ su pred susret sa večitim rivalom na četvrtoj poziciji sa pet pobeda i dva poraza, dok je Partizan na samom začelju sa obrnutim skorom.

Oba tima imala su velike probleme u proteklih nekoliko nedelja – Crvena zvezda zbog brojnih povreda i gustog rasporeda koji donosi igranje Evrolige, a Partizan zbog kasnih dolazaka igrača i uigravanja u hodu.

Trener šampiona Srbije Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa ne beži od epiteta favorita, ali da je poznato da je derbi posebna utakmica.

U derbiju se zaboravlja šta je bilo pre njega i odnos kvaliteta pada u vodu jer igrači izlaze na parket sa možda i najvećom motivacijom. Nadam se da ćemo motivacijom, koncentracijom i odgovornom igrom doći do bodova. To nam je najvažnije”, naglasio je Radonjić.

Prema rečima trenera Zvezde, igrači Partizana će želeti da se pokažu u dobrom svetlu.

Partizan postepeno gradi tim i sada je u verovatno najjačem timu pred duel protiv nas. Izuzetno poštujem sve što je Partizan radio ovih godina i ta težina nošenja crno-belog dresa nosi obavezu da u derbiju budu i možda iznad svojih trenutnih mogućnosti“, rekao je Radonjić.

Na drugoj strani, trener Partizana Petar Božić, koji će prvi put voditi ekipu na ‘večitom’ derbiju, najavljuje da će njegov tim favorizovanom rivalu odgovoriti velikom borbom.

Zvezda je favorit, a mi imamo svoje želje i snove, uz ekstremnu motivaciju, koju derbi sam po sebi pospešuje. Voleli bismo da posle utakmice ništa sebi ne zamerimo po pitanju pristupa i borbenosti. Momenti neiskustva i sreće delili su nas od boljeg kraja u dosadašnjem delu. Zvezdi moramo da odgovorimo borbom i agresijom, zahtevam maksimum što se toga tiče, a ostalo će doći kao proizvod toga”, istakao je Božić.

Preostala dva srpska kluba u regionalnom takmičenju odigrala su svoje mečeve tokom vikenda. Mega je deklasirala Sutjesku sa 101:72, dok je Metalac poražen od Budućnosti sa 83:72.

ABA liga, osmo kolo:
petak, 30. oktobar
Mega Leks – Sutjeska 101:72

subota, 31. oktobar
Zadar – Olimpija 67:56
Krka – MZT Skoplje 72:68
Budućnost – Metalac 83:72
nedelja, 1. novembar
Cibona – Igokea 86:72
Tajfun – Cedevita 67:78
utorak, 3. novembar
18.00 Crvena zvezda – Partizan

Tabela:
1. Budućnost 7-1
2. Mega Leks 6-2
3. Cedevita 5-3
4. Crvena zvezda 5-2
5. Olimpija 4-4
6. MZT 4-4
7. Zadar 4-4
8. Krka 4-4
9. Igokea 4-4
10. Metalac 3-5
11. Cibona 3-5
12. Sutjeska 2-6
13. Tajfun 2-6
14. Partizan 2-5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve