Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.10.2015.

18:48

EL: Zvezda dobila Strazbur i Gudurića na startu

Košarkaši Crvene zvezde otvorili su treći uzastopni nastup u Evroligi sigurnom pobedom protiv Strazbura rezultatom 81:59.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Pred oko 14.500 gledalaca u Kombank areni ekipa Dejana Radonjića loše je počela oba poluvremena, ali je u preostalom delu utakmice u potpunosti nadigrala francuskog vicešampiona.

Uz dobru igru i pobedu Zvezde najviše raduje velika minutaža koju je dobio mladi reprezentativac Srbije Marko Gudurić. Nije se uopšte uplašio debija u Evroligi, odigrao je sjajno na oba kraja parketa i zaslužio je velike aplauze od navijača crveno-belih.

Gosti iz Strazbura imali su početkom utakmice sedam poena viška, ali Zvezda je brzo preuzela kontrolu, već na poluvremenu je imala dvocifrenu razliku koju je u nastavku samo uvećala.

Majk Cirbes bio je najbolji sa 18 poena i 7 skokova, kapiten Mitrović dodao je 13 uz 6 skokova, Jović je dodao 12 uz 2 skoka i 5 asistecnija, a dvocifren je bio i Tompson sa 11 poena i 3 skoka. Marko Gudurić je za 18 minuta na parketu imao 6 poena, 3 skoka, 4 ukradene lopte i 4 asistencije. Na drugoj strani, Bubua je imao 17 poena i 4 skoka, 12 je dodao Golubović, a Lelup 11.

U narednom kolu sledećeg četvrtka Zvezda gostuje prvaku Evrope Real Madridu.

Tok meča:

Gosti iz Francuske dobro su počeli meč. Vims je ubacio dvoju, Boboa trojku, a sasvim solidno je funkcionisala i odrbana Strazbura na startu. Zvezda nije uspevala da pronađe rešenje u napadu, pa je Radonjić posle pet minuta zatražio tajm-aut (12:6).

Veoma raspoložen bio je Rodrig Boboa koji je ubacio tri trojke iz isto toliko pokušaja u prvoj deonici. Imao je Strazbur i sedam poena prednosti, a prvu trojku za Zvezdu ubacio je raspoloženi Tompson (18:15).

Do kraja prve deonice Zvezda je uhvatila priključak i posle nekoliko poena Cirbesa i Tompsona imala je samo poen zaostatka posle 10 minuta – 20:19.

Zvezda je do prve prednosti došla u prvom napadu druge deonice. Cirbes je za kratko vreme ubacio 10 poena i uz to uhvatio 4 skoka.

Marko Gudurić dobio je već u prvoj deonici šansu od Radonjića i nije se uplašio na debiju u Evroligi. Gosti su uspevali da drže priključak u drugoj deonici najviše zahvaljujući sjajnom procentu šuta.

Sve bolje je igrala Zvezda što je meč odmicao, a posle trojke Simonovića na asistenciju Gudurića bilo je +7 (31:24).

Imala je Zvezda nekoliko šansi i da se dodatno odlepi, ali Simonović i Jović nisu pogodili otvorene trojke, ali i to se brzo promenilo. Jović je u 17. minutu pogodio za 37:26 i naterao Kolea na tajm-aut.

U finišu poluvremena i Skorcanitis je došao do nekih poena pod košem, Zvezda je imala i +14 , a posle 20 minuta bilo je 43:32.

Drugo poluvreme počelo je slično kao i prvo. Boboa je pravio dosta problema odbrani Zvezde, ali su crveno-beli brzo reagovali i nisu dopustili rivalu preveliku seriju poena.

Ipak, napad Zvezde nije funkcionisao, pa je Radonjić u 25. minutu zatražio tajm-aut – 49:42.

Slično kao i u prvom poluvremenu, Zvezda je posle tajm-auta Radonjića proigrala. Odbrana je odrađivala sjajan posao, napad je pravio razliku pa je Zvezda stekla najvećih +17 sve do poslednje sekunde treće deonice kada je teojkom sa preko pola terena Lelup smanjio na 62:48.

Nije mnogo poremetio delekometni hitac sa kraja treće deonice Zvezdu koja je nastavila sa odličnom igrom na startu poslednje četvrtine.

Gudurić je igrao izuzetno dobro, Jović i Lazić odrađivali su sjajan posao u odbrani, pa je Zvezdina prednost rasla. Posle trojke Mitrovića u 36. minutu bilo je najvećih 75:53, a do kraja su crveno-beli mirno priveli utakmicu kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

344 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve