Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.10.2015.

12:50

Zvezda – Strazbur: Ključna bitka već na startu

Košarkašaši Crvene zvezde Telekom od 19 časova dočekuju Strazbur u Kombank areni u prvom kolu A grupe Evrolige, a kapije će biti otvorene od 16.30.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

Prema početnim predviđanjima, predstojeći meč jedan je od ključnih crveno-belima za plasman u Top 16 fazu, a trener Dejan Radonjić kaže da njegov tim čeka težak zadatak.

"Strazbur ima kvalitetne atletske sposobnosti, ali i sistem igre koji je malo drugačiji od ostalih francuskih ekipa. Imaju iskustvo, potencijal, dobre igrače na svim pozicijama, koji mogu da igraju na visokom nivou", naveo je trener Zvezde.

Kapiten crveno-belih Luka Mitrović kaže da njegova ekipa ima velike šanse protiv Strazbura ako bude igrala dobro u kontinuitetu.

"Strazbur je na papiru najslabija ekipa u grupi, nije atraktivna poput Reala, Fenerbahčea ili Himkija, ali oprez mora da bude i te kako veliki. Atletski su moćna ekipa, koja može da bude izuzetno neugodna ako se razigra i pravi probleme i mnogo jačim ekipama nego što je naša", rekao je Mitrović.

Bek Strazbura Rodrig Bobo svestan je težine grupe, ali kaže da će njegov tim dati maksimum u svakom meču.

“Odsustvo Hauarda zbog povrede biće veliki hendikep, bio je to šok za nas i moraćemo da se prilagodimo kako bismo nadoknadili odsustvo tako važnog igrača. Prva utakmica je uvek važna i svesni smo koliko je teško slaviti u Beogradu, ali daćemo sve od sebe da to učinimo“.

Preostala dva meča A grupe na programu su u petak – od 18.45 sastaju se Fenerbahče i Bajern Minhen, dok Himki od 19 sati dočekuje Real Madrid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve