Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.10.2015.

09:30

Tajne Strazbura: Analiza Tadije Dragićevića za B92

Tadija Dragićević, koji je prošle sezone nastupao za Strazbur, kaže za B92 da je agresivna odbrana ključ za pobedu Zvezde nad vicešampionom Francuske.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

“Trener Kole napravio je odličan sistem, sve se bazira na dobroj odbrani, iz koje nastoje da što više trče kontre. Svi idu na skok, na to treba obratiti pažnju. U suštini, trudi se da prenese igru iz reprezentacije i evo već dve-tri godine beleži uspehe“, počinje Dragićević analizu Strazbura za B92.

“Koleovi treninzi m nisu posebno zahtevni, ali taktički je sjajan, odlično poznaje košarku i bio sam oduševljen radom sa njim – ekipe mu uvek dišu kao jedan, uvek skupi radnike i onda timski sve funkcioniše kako treba. Takođe, vrlo su jaki na strani, prošle godine u gostima nismo izgubili nijedan meč, a kod kuće smo mislim tri puta poraženi“, dodao je 29-godišnji košarkaš, ove sezone jedan od najboljih igrača Budućnosti.

Dragićević ističe da je Strazbur unekoliko promenio tim u odnosu na prošlu godinu i dodaje:

“Ipak, Kembel je ostao na poziciji jedan, to mu je već četvrta godina u klubu. Iskusan plejmejker, kapiten ekipe – ume da pogodi za tri poena, nije konstantan šut, ali kada ga krene, može da odigra sjajno. Veliki je borac, gura ekipu i mrzi da gubi. Golubovića svi znaju, on je došao umesto Traorea na kojem se prošle sezone umnogome bazirala igra. Strazbur tačno zna šta radi kada se spusti lopta dole na peticu – menjaju se pozicije, traži se prostor za šut... Dole su još Bengali i Fofana. Bengali nema naročitu tehniku, ali dobro prati igru i odličan je u odbrani, često traži rampu. Lelup je trojka, solidan igrač u oba smera. Iz Le Mana je došao Bobo, brz je i uglavom bira prodor, može da izdrži jak kontakt“, kaže srpski košarkaš, koji je u sredu uveče sa 20 poena vodio Budućnost do trijumfa nad Banvitom.

Tadija smatra da će odsustvo Meta Hauarda zbog povrede biti veliki hendikep za francusku ekipu.

“To je veliki gubitak za Strazbur. On nema neku izraženu karakteristiku, ali sve stvari radi dobro, uz to je uvek na skoku i u odbrani i u napadu, pokriva i četvorku i peticu. Sada je tu i Vims, koji je prošle sezone bio u Nanteru – igrao je sjajno, visok je 198 cm, ali pokriva i trojku i četvorku. Drugačiji je igrač od Hauarda, šutira za tri poena, može da pogodi i sa velike udaljenosti, i dobar je u tranziciji jer može da povuče loptu od koša do koša. Ipak, nema neku tehniku na lou-postu i nije naročito dobar u odbrani“.

Za kraj, Dragićević kaže da u odbrani leži ključ pobede nad Strazburom.

“Generalno, mislim da je Zvezda u prednosti, pogotovo jer igra kod kuće pred svojim navijačima – ako se odigra agresivno od starta, mislim da neće biti problema. Čvrstina u odbrani treba da bude glavni adut crveno-belih, naravno i da se dođe do lakih poena iz kontre. Možda bi moglo da se napadne više dole u reketu jer oni najčešće brane ’jedan na jedan’, vrlo retko udvajaju, mada ćemo videti da li će zbog Sofa to promeniti“, zaključio je Dragićević za B92.

Utakmica Zvezda – Strazbur na programu je od 19 sati, prodaja karata dan pred utakmicu išla je slabo, a analizu svih protivnika crveno-belih pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve