Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 12.10.2015.

19:45

Nikola Lončar na čelu projekta KKK Radnički

Proslavljeni košarkaš naše zemlje Nikola Lončar pokrenuo je projekat kragujevačkog košarkaškog kluba Radnički.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Lončar će biti predsednik tog kluba, a svoj projekat će javnosti predstaviti u utorak, dva dana pre prve utakmice u istoriji KKK Radnički – sa ekipom Bane iz Raška u okviru Druge regionalne lige-Zapad 2.

Bivši košarkaš Partizana i Reala je rođen u Kragujevcu, po završetku igračke karijere okušao se u trenerskom poslu, a danas živi u Madridu, gde se bavi poslo sportskog komentatora.

Pomagao sam ranije košarci u našem gradu, ali sada mislim da je pravi momenat da krenem ozbiljno da sprovodim tu ideju, a imam je vrlo detaljno osmišljenu. Naravno, ovo nije individualni poduhvat, nisam jedini ko se posvetio ovom projektu. Uz mene kao inicijatora, tu su ljudi koji su na svojim radni mestima u više sektora gde se bave razvojem kluba”, naglasio je Lončar.

Lončar je istakao da je cilj kluba u narednim godnama povratak na najviši nivo srpske košarke, kao i kvalitetan rad sa mladima. Na pitanje šta je kratkoročan cilj u narednoj sezoni rekao je ulazak u Prvu ligu, a što se tiče dugoročnih, u narednih pet ili deset godina, Lončar je odgovorio:

U tom vremenskom periodu KKK Radnički vidim kao standardnog člana Košarkaške lige Srbije i regionalnog takmičenja. Odatle bismo ciljali evropska takmičenja u narednom periodu. Za tako nešto, razvijaćemo se korak po korak”.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije istakao je da voli atraktivnu i brzu košarku sa puno mladih igrača na terenu i da se nada da će upravo takvu igrati KKK Radnički.

Favorizujem košarku koja je lepa za oči gledalaca jer su oni sastavni deo ove igre. Nastojaćemo da iz meseca u mesec takva košarka zaživi ovde, da to bude povod ljubiteljima košarke u Kragujevcu da se okupljaju i da nas redovno prate, a ja se nadam da će biti i onog prepoznatljivog bodrenja od strane Kragujevčana. Odlučili smo se da tokom sezone pozivamo publiku sloganom ‘Gde god je Kragujevački Radnički – tu su Kragujevčani’, uvereni da ćemo kako takmičenje bude odmicalo nailaziti na sve veći odaziv naših sugrađana željnih kvalitetne košarke”, istakao je Lončar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve