Nova vest
Košarka

Subota, 03.10.2015.

15:58

Nedović srušio Real, za trofej sa Barselonom

Košarkaši Unikahe pobedili su Real sa 94:79 u polufinalu Superkupa i od 19 časova će se sa Barselonom boriti za titulu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

‘Kraljevski klub’ je prošle sezone osvojio ‘triplu krunu’, a branio je trofej u Superkupu, pa ga je već u prvom meču nove sezone dočekao šok.

Tim iz Malage je odigrao sjajno u drugoj i trećoj četvrtini utakmice i to je bio recept uspeha i plasmana u finale.

Unikahu je do trijumfa predvodio Vil Tomas sa 15 poena i pet skokova, dok su Nemanja Nedović i Džamar Smit dodali po 12. Nedović je imao i četiri asistencije i jedan skok, dok je Stefan Marković upisao pet poena, sedam asistencija i jedan skok.

Kod Reala, Felipe Rejes je utakmicu završio sa 18 poena i deset skokova, a Serhio Rodriges i Džejsi Kerol su postigli po 16 poena.

Madriđani, inače, igraju u istoj grupi sa Crvenom zvezdom u Evroligi, a odbranu titule u tom takmičenju počinju duelom sa Himkijem u Moskvi 15. oktobra.

Barselona je u drugom polufinalu pobedila Gran Kanariju sa 88:60, za šta je najzaslužniji bio Markus Erikson sa 16 poena, dok je Džaston Doelman dodao dva manje. Kod Gran Kanarije, Kevin Pangos je imao 13 poena, a Sitafa Savane 12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve