Nova vest
Košarka

Petak, 02.10.2015.

13:43

Ćakić: Veliki peh, igraćemo za Zagorca

Sportski direktor Mega Leksa Goran Ćakić rekao je da je veliki peh to što je njegov tim ostao bez Radeta Zagorca na tri meseca.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Zagorac je doživeo prelom zgloba ruke kada se nezgodno dočekao na levu ruku posle oštrog faula Stefana Nastića u četvrtoj četvrtini utakmice između Crvene zvezde i Mege na startu ABA lige.

Zagorac će u narednih šest nedelja morati da nosi gips, a na teren bi mogao da se vrati tek krajem decembra ili početkom januara.

Izostanak Zagorca je ogroman hendikep. Ne samo zbog njegovog kvaliteta na terenu, već i izuzetnog značaja za psihološku snagu naše mlade ekipe. O kakvom se karakteru i igraču radi najbolje govori podatak da posle preloma i uprkos jakim bolovima nije želeo da napusti igru. Borio se do kraja, nošen ogromnom željom za pobedom. I sa tako slomljenom rukom postigao je još sedam poena. To je podatak koji dovoljno govori sam za sebe“, rekao je Ćakić.

Ćakić je dodao da će igrači Mege u narednim nedeljama igrati za Zagorca.

Zagorac je kapiten našeg tima i pravi vođa na terenu, što pokazuje na svakom treningu i meču. Učinićemo sve da mu, što je moguće više, olakšamo oporavak od povrede koja je njemu, ali i svima nama izuzetno teško pala. Sada je najbitnije da se posveti oporavku, a naš medicinski tim će mu obezbediti najbolje moguće uslove. Predstoje nam veoma teški mečevi sa Partizanom i ekipom Budućnosti, moraćemo da zbijemo redove i probamo da u što većoj meri nadoknadimo njegov izostanak. Igraćemo i za njega. Siguran sam da će mu svaka naša pobeda olakšati oporavak“, istakao je Ćakić.

Peh za Mega Leks je i činjenica da su osim Zagorca povrede zgloba u duelu sa Zvezdom zadobili i Nikola Ivanović i Nikola Janković.

Mega Leks naredna utakmica očekuje u nedelju od 17 časova u dvorani „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici, a rival će mu biti Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve