Nova vest
Košarka

Sreda, 30.09.2015.

22:23

Radivojević potpisao za Igokeu

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Vuk Radivojević karijeru će nastaviti u Igokei, objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba iz Aleksandrovca.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images
Starsport

“Tokom poslednje četiri godine nikad ovako dobro nisam fizički bio spreman na početku sezone i sa te strane neću imati problema“, rekao je Radivojević.

“Kada su igrači u pitanju, Ćapina odlično poznajem iz mlađih selekcija kada smo igrali zajedno, kao i Dimića iz FMP-a te Komatinu jer je dobro igrao za Igokeu one sezone kada su napravili najveće iznenađenje u ABA ligi. Ostale momke ne poznajem lično, ali sam za mnoge čuo i znam gde su igrali. Raduje me što je ekipa mlada i energična te želi da napreduje“, dodao je 32-godišnji košarkaš, koji može da igra na pozicijama jedan i dva.

Radivojević je započeo karijeru u omladinskom pogonu Partizana. Nakon toga je nastupao za prvi tim Sloge od 2002. godine. Kao borbenog i korisnog igrača zapazio ga je tadašnji trener Crvene zvezde Zmago Sagadin i doveo ga 2003. u redove Crvene zvezde. Godine 2007. seli se u španski klub Fuenlebradu. Vratio se u Crvenu zvezdu za sezonu 2009/10. Narednu sezonu je proveo u FMP-u iz Železnika, pre nego što se 2011. po treći put našao u Crvenoj zvezdi.

“Sigurno je da ću se truditi da mlađim prenesem deo znanja jer se sećam kada sam i ja bio u sličnim situacijama. Sa 22 godine u Zvezdi najviše su mi pomagali stariji članovi, Milan Gurović i Igor Rakočević, od kojih sam mnogo naučio. Sada sam ja u situaciji da pomažem mlađima zajedno sa ostalim igračima i trenerom“, rekao je Radivojević.

U oktobru 2013. potpisao je jednogodišnji ugovor sa FMP-om. Ipak, za njih nije zaigrao i u novembru iste godine otišao je u turski klub Turk Telekom gde je proveo sezonu 2013/14. Nakon nekoliko meseci bez kluba, Radivojević je krajem 2014. potpisao ugovor sa poljskom ekipom Slask Vroclav do kraja sezone.

Osim Radivojevića, za Igokeu su potpisali i Nikola Pešaković i Josip Mikulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve