Nova vest
Košarka

Sreda, 30.09.2015.

17:52

Obradović poslao Sipahija u Karšijaku

Mladi košarkaš Fenerbahčea Kenan Sipahi (20) igraće predstojeće sezone za Pinar Karšijaku.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Momak koji je pre nekoliko godina važio za jednog od najboljih mladih igrača Evrope nije izborio mesto u timu Željka Obradovića.

Sipahi je šesto zvučno pojačanje neočekivanog prošlosezonskog šampiona Turske, posle Džoa Reglanda, Koltona Ajversona, Džastina Kartera, Kerema Gonluma i Džoša Kartera.

Sipahi se nalazi u poslednjoj godini ugovora sa Fenerom vrednom 700.000 dolara, a iza sebe ima slabu sezonu u Evroligi sa prosekom od 1,6 poena i 0,7 asistencija po meču.

Sipahi je rođen u Prištini, košarkom je počeo da se bavi u Tofašu iz Burse, a već sa 15 godina je privukao pažnju turske javnosti.

Pre dve godine je stigao u Fenerbahče, ali nije opravdao očekivanja. Dolaskom Bobija Diksona (Ali Muhamed), ostao je bez mesta u timu.

Fener je ovog leta angažovao još Kostasa Slukasa, Barisa Herseka, Ekpe Udoa, Peru Antića, Nikolu Kalinića i Luiđija Datomea.

Karšijaka će ove godine prvu put igrati u Evroligi, a rivali u grupi C će joj biti Barselona, Panatinaikos, Žalgiris, Lokomotiva Kubanj i Štelmet.

U debitantskom meču Karšijaka će dočekati veliku Barselonu 15. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve