Nova vest
Košarka

Subota, 12.09.2015.

23:41

Mega pobedila Trabzon za finale sa Zvezdom

Košarkaši Mega Leksa savladali su ekipu Trabzona rezultatom 82:80 u polufinalnoj utakmici Mega Leks Kupa i u finalu će se sastati sa Crvenom zvezdom Telekom.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images
ilustracija: Getty Images

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Janković sa 19 poena, Nikola Ivanović je dodao 17, a Rade Zagorac 12, dok su na drugoj strani bolji od ostalih bili bivši košarkaši Partizana, Novica Veličković (16p) i Terens Kinzi (15p).

Milojević je započeo meč sa petorkom Ivanović, Zagorac, Luvavu, Nikolić i Janković. Posle 0:5 na startu usledila je serija Mege 8:0 gde se istakao Janković.

Borbena Mega uspeva na upornost u 2-3 navrata da dođe poena iz teških pozicija, trojkom Jaramaza Mega Leks stiže do plus 8, 21:13 a prvu četvrtinu završava sa 23:17.

Jaramaz otvara drugih 10 minuta dobrom asistencijom za Kabu, posle izjednačene igre, usledilo je sjajno zakucavanje Odoma, ali na drugoj strani, Zagorac odlično pronalazi Jankovića. Usledilo je nekoliko dobrih odbrana Mega Leksa pa je na 4 minuta do kraja bilo 35:28. Trabzon odgovara preko Kinzija pa se na poluvreme otišlo sa plus 1, 43:42.

Drugo poluvreme je počelo lošom igrom, Trabzon je preuzeo kontrolu meča i poveo sa 13 razlike. Seriju turske ekipe prekida Jaramaz trojkom, do kraja četvrtine Mega se nije predavala i uspela je da smanji na 6 poena. U poslednjem napadu Jaramaz ne uspeva da pogodi trojku iz teške pozicije pa je 55:63 na kraju trećeg perioda.

U poslednjoj četvrtini je Mega Leks krenuo na sve ili ništa pa je posle trojke i ulaza Zagorca poveo sa 67:66 na 6 minuta do kraja.

Turska ekipa je odgovarila, ali energija Jaramaza donosi poene Mega Leksu, da bi potom i Ivanović vratio vođstvo, 72:71 na nešto više od tri minuta do kraja. U poslednja dva minuta ušlo se sa nerešenim rezultatom 74:74.

Ivanović je pogodio dva slobodna bacanja, ali potom Kinzi i Veličković pogađaju po trojku. Ivanović je preuzeo odgovornost i uz faul pogađa iz teške pozicije, a potom daje i dodatno slobodno bacanje za plus 1 na 17 sekundi do kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve