Nova vest
Košarka

Utorak, 08.09.2015.

20:00

KK Partizan: Hvala Vujoševiću, ovo je njegov dom

Košarkaški klub Partizan zahvalio se Dušku Vujoševiću na svemu što je uradio za klub, istakavši da se okreće novim snagama.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Novi Upravni odbor odlučio je da ne produži ugovor sa Vujoševićem, koga će verovatno zameniti njegov dugogodišnji kapiten, pa pomoćnik, Petar Božić.

"Procena je da na temeljima slavne istorije i svih uspeha u prošlosti treba krenuti sa novim snagama i energijom ka konsolidaciji kluba na svim nivoima, povratku ka šampionskim visinama i trofejima", saopštio je Partizan.

U novom UO, pored novog predsednika kluba Nikole Pekoviće i njegovog zamenika, Miroslava Berića, biće još Sanja Lubardić, Mauricio Valo, Milan Iskrin, Pero Šaranović, Ilija Dražić, Vladimir Vrbaški, Boško Janković, Ratko Čakarević, Velibor Jojić, Ivan Trifunović i Petar Grubor.
"Upravni odbor se zahvaljuje Dušku Vujoševiću na svemu što je učinio za Partizan, vrata kluba za njega su bila i biće uvek otvorena. Vujošević nije samo najtrofejniji trener u klupskoj istoriji, već i stručnjak koji je na put izveo brojne igračke legende Partizana, srpske i svetske košarke. Od Partizana je stvorio planetarni brend, u ogromnoj meri je njegova zasluga što je naš klub prepoznatljiv po tome da je iznedrio najveći broj NBA igrača van Amerike. Sa Partizanom je u više navrata činio čuda, osvajao domaće, regionalne i evropske trofeje, najzaslužniji je zajedno sa Predragom Danilovićem za dominaciju koja je bezmalo trajala 15 godina", dodaje se u saopštenju kluba.

Vujošević je sa Partizanom osvojio 23 trofeja, a vrhunac je dostigao 2010. godine kada je odveo na Fajnal-for Evrolige.
"Duško Vujošević je pisao istoriju kluba, neke od njenih najblistavijih trenutaka. Partizan je bio i ostaće njegov dom", zaključuje se u saopštenju kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve