Nova vest
Košarka

Utorak, 08.09.2015.

14:45

Peković: Partizan je institucija

Izborna skupština Partizana potvrdila je da je Nikola Peković izabran za novog predsednik košarkaškog kluba 'crno-belih'.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Centar Minesota Timbervulvsa će na mestu predsednika zameniti Predraga Danilovića, koji je 24. avgusta podneo ostavku, dok je za potpredsednika imenovan bivši kapiten crno-belih Miroslav Berić.

Takođe, još jedan bivši kapiten kluba iz Humske, Petar Božić biće novi trener ekipe, dok će Duško Vujošević, dugogodišnji trener, preuzeti neku od funkcija u klubu ili stručnom štabu.

Preostaje da Upravni odbor kluba, koji će biti održan u roku od pet dana, potvrdi sve što je Izborna skupština odlučila.

"Partizan je veliki klub, institucija i ozbiljan brend. Za pet dana idem u Ameriku, a do tada ce biti sastanak UO, kada će sve biti poznato. Radićemo više na marketingu, smatram da je to jako bitno", rekao je Peković.

Peković je igrao za Partizan od 2005. do 2008. godine, kao i u prvom delu sezone 2011. godine za vreme lokauta u NBA ligi, a sa crno-belima je osvojio tri titule prvaka Srbije, dva trofeja regionalnog prvaka, kao i jedan Kup Radivoja Koraća.

Miroslav Berić, koji će praktično obavljati funkciju prvog čoveka, jer je Peković veći deo godine u Sjedinjenim Amričkim Državama, zahvalio se Pekoviću na ponudi, ali i istakao da će ovo biti najteža sezona u istoriji kluba.

"Hvala Nikoli što mi je ponudio da budem njegova desna ruka. Tu smo da pomognemo Partizanu. Ovo ce možda biti i najteža sezona za klub", rekao je Berić.

Partizan je u teškoj finansijskoj situaciji, kasni se sa platama igračima i zaposlenima u klubu, a crno-beli su odustali od učešća u Evrokupu ove sezone. Danilović je na odlasku sa funkcije rekao da je dug Partizana pet miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve