Nova vest
Košarka

Sreda, 12.08.2015.

20:25

Odlična Srbija dobila Francusku u Areni

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Francusku sa 73:63, u prijateljskom duelu u Kombank areni.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

U sjajnom ambijentu pred 16.000 gledalaca ekipa Aleksandra Đorđevića se na taj način revanširala timu Vensana Kolea sa prošlonedeljni poraz u Nansiju.

Srbija je odigrala veoma dobar meč, u finišu prve deonice preuzela je vođstvo i do kraja utakmice ga nije ispuštala. Selektor Đorđević odlučio je da na ovom meču odmori Ercega, Milosavljevića i Pota, a Miloš Teodosić je odigrao samo poslednji napad.

Nemanja Bjelica predvodio je Srbiju sa 12 poena i 6 skokova. Raduljica je imao 10 poena i 3 skoka, Nedović je dodao 9 poena uz 4 asistencije, Kalinić je imao 8 poena, 3 skoka, 2 ukradene lopte i 2 asistencije, a 7 poena uz 3 skoka i 2 asistencije imao je Bogdanović. Na drugoj strani, De Kolo je ubacio 10, Furnije 9, a Parker 8 poena.

Srbiju naredni mečevi očekuju predstojećeg vikendana turniru 'Trofej Beograda'. Naša selekcija u subotu igra protiv Kine, a u nedelju protiv Venecuele ili Rusije.

Tok meča:

Utakmica je počela u sjajnoj atmosferi, pošto je brojna publika u Areni aplaudirala tokom francuske himne. Himna nije mogla da bude puštena sa razglasa, pa je stručni štab Francuske pevao uz podršku sa tribina.

Francuska je mnogo bolje ušla u duel i preko svojih NBA igrača uz pomoć De Koloa povela je na startu sa 9:2 posle pet minuta.

Posle prve trojke Markovića i zakucavanja Nedovića naša selekcija je smanjila i pokrenula seriju. Simonović, Mitrović, Bogdanović i Marković dali su sjajan doprinos u prvoj deonici posle koje je naš tim imao poen viška – 20:19.

Početkom druge deonice Srbija je posle poena Kalinića uz faul došla do +5 (24:19), Francuska se na trenutak vratila, a onda su Raduljica i Bogdanović doneli +9 (36:27).

Furnije je sa dve trojke vratio Francuze, ali Srbija je u dobrom ritmu završila prvo poluvreme poenima Bjelice za 41:33.

U trećoj deonici Srbija je uspela da sačuva prednost stečenu u drugom periodu. Selektora je posebno mogla da raduje raznovrsna igra naše selekcije, pošto naš tim u prvih 30 minuta nije imao dvocifrenog igrača.

Izdvajali su se Raduljica, Bjelica i Kalinić, a pred poslednjih 10 minuta Srbija je vodila sa 52:45. Bjelica je početkom poslednje četvrtine trojkom doneo prvo dvocifreno vođstvo Srbiji i u topm trenutku je praktično i odlučen meč.

Naša selekcija odigrala je do kraja nadahnuto na oba kraja terena, pa je lako do kraja zadržala sigurnu prednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve