Nova vest
Košarka

Nedelja, 02.08.2015.

21:46

Bogdanović: Najvažnije da stvorimo hemiju

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović rekao je da je zadovoljan posle trijumfa nad Mađarskom u prvoj pripremnoj utakmici za Evropsko prvenstvo.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images
Starsportphoto

Izabranici Aleksandra Đorđevića su sa 81:61 pobedili Mađarsku u Kranjskoj Gori, a naredna utakmica ih čeka sledeće subote u Nansiju sa selekcijom Francuske.

“Bitno je da smo pobedili. Dobro smo igrali, dosta smo se rastrčali. Još su pripreme, još se uvežbavamo, tek je prva utakmica, ali smo za sada dobri”, rekao je Bogdanović.

Prošli smo najteži deo priprema, sada sledi onaj lepši, a to je takmičarski period. Najvažnije je da se uigramo kao ekipa, da stvorimo pozitivnu hemiju”, dodao je Bogdanović.

Najbolji u trijumfu nad Mađarskom bio je Nemanja Nedović sa 14 poena, a plej reprezentacije Srbije istakao je da je važno da se on i saigrači naviknu na pobede.

Uželeli smo se igre i utakmica. Nije bio toliko bitan rezultat, ali je važno od početka se navikavati na pobede. Samo tamo možemo da ostvarimo svoj cilj”, naglasio je Nedović.

Nedović je u duelu sa Mađarskom imao nekoliko sjajnih zakucavanja, a na pitanja da li će zakucavanja biti zaštitni znak našeg tima, košarkaš Unikahe je rekao:

Ako nas kolena posluže, hoće”.

Mladi košarkaš je istakao da je ove godine u potpunosti koncentrisan da se nađe na Evropskom prvenstvu, pošto je prošle godine zbog povrede propustio Svetsko prvenstvo u Španiji.

Mnogo mi je bilo teško što prošle godine nisam mogao da pomognem saigračima, pa sam zato ove godine maksimalno koncentrisan i motivisan na osvajanje medalje”, naglasio je Nedović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve