Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.07.2015.

20:05

EP: Poraz Srbije na startu druge faze

Juniorska reprezentacija Srbije, igrači do 18 godina starosti, poražena je startu druge faze Evropskog prvenstvu koje se održava u Volosu (Grčka).

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
kss.rs

Izabranici selektora Slobodana Klipe izgubili su u okviru prvog kola grupe E od selekcije Španije rezultatom 62:74 (15:14, 17:19, 8:19, 22:22).

Srpski juniori su odigrali sasvim korketno prvo poluvreme, ali su u nastavku, pre svega u trećoj deonici, izgubili kontrolu meča, dozvolili protivniku da nametne svoj stil igre i dođe do zasluženog trijumfa.

Na željeni način su srpski juniori počeli susret u Volosu. Veoma agresivno i čvrsto u fazi odbrane, da bi posle pet uzastopnih poena Nikole Ćirkovića, trojke Boriše Simanića i solo akcije Vojislava Stojanovića poveli sa 10:5 u petom minutu. Španski tim je preko Juste i Vilje uspeo da uzvrati i izjednači u završnici prve četvrtine – 14:14. U nastavku meča vodila se žestoka borba, odličnom Simaniću pridružio se Aleksandar Aranitović, ali je rezultat i dalje bio u egalu – 27:27 (16. minut). Naš mladi tim bio je u minimalnom zaostatku posle prvog poluvremena – 32:33, a najveći razlog krio se u veoma lošem izvođenju slobodnih bacanja (15-6).

Tačno tri minuta nije bilo poena sa obe strane u drugom poluvremenu, da bi Španci preciznim šutevima Vilje i Rika za samo 30 sekundi napravili seriju 5:0 i poveli sa 32:38. Rival je u nastavku, za razliku od prvog dela igre, sve češće dolazio do ofanzivnih skokova i brzih kontranapada, što mu je pomoglo da na kraju treće deonice dođe do dvocifrene prednosti – 40:52. U pokušajima da nadoknade zaostatak, šut nikako nije služio srpske juniore, a kad je Bareiro u 34. minutu pogodio za 46:60 pobednik se već tada mogao naslutiti. Nisu se odustajali naši reprezentativci, pre svih Aranitović i Stojanović koji su smanjili na 57:65 na tri minuta pre kraja. Međutim, bilo je to sve što je naš mladi tim uspeo da uradi, jer su Španci do poslednjeg zvuka sirene pogodili još dve trojke i samo potvrdili zasluženi trijumf – 62:74.

Srbija: Dimitrijević, Ćirković 8, Aranitović 17, Jovanović 3, Glišić 1, Stojanović 13 Radanov 7, Popović 1, Spasojević, Kenić, Simanić 8, Miladinović 4
Španija: Peres, Garsija 9, Lopes – Arosteguj 5, Martines, Riko 9, Moreno, Justa 15, Bareiro 9, Rodriges, Vilja 16, Masaira 6, Amo 5

U okviru drugog kola grupe E, druge faze Evropskog prvenstva u Volosu, reprezentacija Srbije u utorak do 15:45 časova igra protiv selekcije Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve