Nova vest
Košarka

Četvrtak, 16.07.2015.

13:09

Erceg: Svi će nas ozbiljnije shvatiti

Zoran Erceg ocenio je da nacionalnu selekciju na predstojećem Evropskom prvenstvu očekuje teška grupa, ali da njegovoj ekipi neće manjkati želje i motiva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

"Ostale reprezentacije će nas sad mnogo ozbiljnije shvatiti... Očekuje nas paklena grupa, ali možda to i nije toliko loše, jer bi potom u nekom ukrštanju dobili na papiru lakše protivnike. Treba dobro da se spremimo i da dobro počnemo takmičenje u grupi..."

"Mi smo mlada, ali i iskusna ekipa, neće manjkati motiva i želje za osvajanje medalje", rekao je Erceg agenciji Beta.

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu na početku priprema za Evropsko prvenstvo koje će se u od 5. do 20. septembra u Hrvatskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Letoniji. Srbija će igrati u Grupi B u Berlinu sa selekcijama Španije, Italije, Nemačke, Turske i Islanda.

Na spisku selektora Aleksandra Đorđevića je i Zoran Erceg, koga dugo nije bilo u nacionalnoj selekciji.

"Nije me bilo par sezona, prošle i preprošle godine sam imao velike probleme sa ahilovom tetivom. Prošle godine sam selektoru Đorđeviću rekao da ću se odazvati pozivu, ako budem 100 odsto spreman i zdrav. Ova godina je prošla bez povreda, hvala Bogu, i naravno da sam tu", kazao je Erceg.

"Tu sam da pomognem ekipi, sad kakva će i kolika biti moja uloga... Ja ću se naravno uklopiti u to i nadam se da ću pomoći ovom timu", dodao je on.

Ercegu je nedavno istekao ugovor sa Galatasarajem i trenutno je bez kluba.

"Trenutno sam bez kluba, ostaje da vidimo u narednom periodu šta će da se desi... I ima i nema opcija, ništa za sad konkretno... Voleo bih u neki evroligaški klub, sigurno... Iskreno, o NBA još nisam razmišljao", rekao je bivši igrač FMP-a, Olimijakosa i CSKA.

Košarkaška reprezentacija Srbije će narednih dana trenirati u Beogradu, a potom putuje za Kranjsku Goru, gde će 2. avgusta odigrati i prvu kontrolnu utakmicu protiv Mađarske.

Izabranike Aleksandra Đorđevića do početka Evropskog prvenstva očekuju i turniri u Francuskoj, Izraelu, Trofej Beograda, kao i mečevi protiv Francuske i Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve