Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 13.07.2015.

14:16

KKCZ: Kalinić i Blažič imaju ugovore

Crvena zvezda obratila se javnosti saopštenjem putem zvaničnog sajta u kome se odbacuju pisanja medija da Jaka Blazič i Nikola Kalinić napuštaju klub.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

U saopštenju se ističe da je i tokom prošle sezone, u kojoj je ekipa sa Malog Kalemegdana osvojila tri trofeja, veliki broj igrača dovođen u vezu sa Crvenom zvezdom, kao i da je veliki broj njenih prvotimaca od strane medija 'već napustio ekipu', ali da ništa od toga nije bilo istina

Turski mediji preneli su informaciju da je Nikola Kalinić, srebrni reprezentativac Srbije iz Španije i jedan od najzaslužnijih za najveći uspeh u istoriji kluba, blizu prelaska u Fenerbahče Željka Obradovića, dok je slovenački reprezentativac Jaka Blažić na pragu odlaska u Gazijantep.

"Usled sve učestalijih medijskih spekulacija u vezi sa transferima igrača u kojima se pominje KK Crvena zvezda Telekom primorani smo da reagujemo kako bismo se odbranili od bilo kakvih pokušaja destabilizacije kluba. Tokom čitave prošle sezone, kao i po završetku takmičenja, u medijima su se pojavljivale brojne spekulacije sa navodnim dovođenjem raznoraznih igrača koje su se pokazale kao neistinite. Međutim, u poslednje vreme KK Crvena zvezda Telekom suočena je sa nešto drugačijom vrstom pritiska. Ovog puta mediji iz Crvene zvezde 'odvode' igrače. Navešćemo samo poslednje primere Jake Blažiča i Nikole Kalinića.

Apsolutno smo svesni činjenice da je Crvena zvezda Telekom osvajanjem tri trofeja u najuspešnijoj sezoni u istoriji kluba napravila ogroman iskorak, a da je izvanrednim rezultatima u evrokupovima u poslednje dve sezone postala i značajan faktor na međunarodnoj sceni. Takođe, svesni smo činjenice da Zvezda u svojim redovima ima veliki broj reprezentativaca koji su vrhunskim partijama u Evroligi skrenuli pažnju najboljih i najbogatijih klubova Evrope. Na to smo posebno ponosni, jer je to odraz kvaliteta rada u Zvezdi.

Interesovanje velikih evropskih klubova za prvotimce crveno-belih shodno svemu tome je normalna stvar i na to zvezdaška javnost treba da se navikne. Međutim, isto tako svima treba da bude jasno da su Blažič i Kalinić pod važećim ugovorima sa Zvezdom, a da će sve eventualne transfere KK Crvena zvezda obavljati na profesionalan način, ne putem medija, i to u skladu sa politikom kluba.

KK Crvena zvezda Telekom više neće ni na koji način komentarisati bilo kakve napise ovog tipa, a javnost će o svim transferima, kao i do sada, biti blagovremeno obaveštena", navodi se na sajtu Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve