Nova vest
Košarka

Sreda, 08.07.2015.

13:09

Dženkins: Beograd kuća, Delije porodica

Novi igrač milanskog Armanija, Čarls Dženkins zahvalio se u emotivnom pismu Crvenoj zvezdi, navijačima, treneru Dejanu Radonjiću i Beogardu.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

"Ne mogu rečima da opišem koliko sam zahvalan na prilici da budem deo Crvene zvezde. Nikada neću zaboraviti iskustvo koje sam stekao u prethodne dve sezone", navodi Dženkins na početku pisma koje je Amerikanac poslao 'Večernjim Novostima'.

Menadžer popularnog Đenke, Miško Raznatović, potvrdio je da će njegov klijent sledeće sezone nastupati u Italiji.

"Pre svega bih voleo da se zahvalim stručnom štabu, treneru i saigračima. Hvala vam svima na lekcijama koje ste me naučili kako na terenu, tako i van njega. Hoću lično da se zahvalim Dejanu Radonjiću zato što mi je verovao i što mi je dozvolio da donosim odluke u važnim trenucima u bitnim mečevima. Pomogao si mi da sazrim i kao igraču i kao osobi i za to ne mogu dovoljno da ti zahvalim", kaže Dženkins u pismu.

Amerikanac je došao u Zvezdu 2013. godine i sa crveno-belima osvojio ABA ligu, Superligu i dva nacionalna Kupa, za koje je bio jedan od najzaslužnijih, a u međuvremenu je postao ljubimac navijača.

"Sa mogućnošću da igram u Srbiji je došla šansa da budem na parketu sa sjajnim igračima u srpskoj ligi. Bez obzira da li je to bilo u derbijima sa Partizanom ili neizvesnim utakmicama sa Mega Leksom. Bilo je veliko zadovoljstvo biti deo srpske košarke", dodaje Čarls, a za kraj je ostavio posvetu 'Delijama'.

"Želim da zahvalim svakom navijaču ponaosob što je verovao u mene, bez obzira na to da li sam igrao dobro ili ne. Strast i intenzitet koju donosite svakoj utakmici je nešto što nikada neću zaboraviti. Smatram “Delije” svojom porodicom i bilo je veliko zadovoljstvo igrati pred vama. Beograd će uvek biti moja kuća", zaključio je u emotivnom pismu Čarls Dženkins.

Prošle sezone u regionalnoj ABA ligi prosečno je postizao 10,7 poena, 2,9 skokova i 2,9 asistencije, dok je u Evroligi imao učinak od 6,6 poena, 1,3 skoka i 1,3 asistencije. Dženkins je pre kluba sa Malog Kalemegdana nastupao za Golden Stejt Voriorse i Filadelfiju 76erse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

4 h

U fokusu

Vidi sve