Nova vest
Košarka

Utorak, 30.06.2015.

21:43

U19 SP: Prvi poraz Srbije, sledi Australija

Juniori Srbije doživeli su prvi poraz na U19 Svetskom prvenstvu, pa će u osmini finala igrati sa Australijom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U-19 selekcija Srbije izgubila je od domaćina Grčke 69:60, u direktnom duelu za prvo mesto u grupi i lakšeg protivnika u narednoj fazi.

Tim Aleksandra Bućana je kontrolisao meč tokom prvih 30 minuta, imao poen prednosti uoči poslednje četvrtine, ali su Grci sjajnom odbranom stigli do preokreta i trijumfa.

Srbiju je u ovom porazu predvodio Radovan Đoković koji je sa 14 poena (6/10) bio jedini sa dvocifrenim učinkom u našem timu, ali je izgubio 6 lopti.

Solidan je bio Vasilije Vučetić sa 9 poena i 7 skokova, ali je kao i većina saigrača imao problema sa šutem (2/8). Devet poena dodao je i Vanja Marinković, koji je pogodio tek tri od devet šuteva iz igre.

Najefikasniji Grk bio je Toliopulos sa 11 poena, dok su po 10 dodali Dorsej i Oaoahabus, koji su imali i po 6 skokova.

Srbija ima najmlađi tim na SP na Kritu, četvorica igrača imaju 18, a čak trojica 17 godina. Meč osmine finala protiv Australije igraće u sredu od 19 časova.

Pobednik će u četvrtfinalu (petak) igrati sa boljim iz meča u kojem se sastaju Turska i Iran.

Srbija: Peno 3, Marinković 9, Ostojić 6, Djoković 12, Stojanović 5, Doković 2, Lazarević 2, Simanić 5, Glišić, Vučetić 9, Miladinović 2.

Grčka: Tolopulos 11, Luncis 7, Kotas 3, Dorsi 7, Mitoglu 7, Muratos 1, Skulidis 9, Calmpuris, Bilis, Stamatis 7, Papajanis 10, Haralopmpulos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve