Nova vest
Košarka

Nedelja, 28.06.2015.

10:00

Košarkašice za zlato, slavu i istoriju

Ženska reprezentacija Srbije u nedelju od 19 časova igra finalni meč Evropskog prenstva u Mađarskoj i Rumuniji protiv Francuske.

Izvor:

Autor:

Default images
kss.rs

Naše devojke, koje su već ostvarile neverovatan uspeh i obezbedile kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju 2016 godine, imaće priliku da se domognu prvog zlata u istoriji naše zemlje – posle četiri srebra i dve bronze u prošlosti.

Posle velikog uspeha i eliminacije Turske, naša selekcija odigrala je veoma dobar meč i u polufinalu eliminisavši Belorusiju, dok su Francuskinje bile bolje od aktuelnog prvaka Evrope Španije.

Selektorka Marina Maljković rekla je za B92 da njen tim nije svestan uspeha, ali da će pokušati da iznenadi Francuskinje u finalu Evropskog prvenstva.

"Još nismo svesne šta smo uradile. Samo smo jako srećne i želimo da se posvetimo Francuskoj i pokušamo da napravimo iznenađenje, koliko god da je teško, jer je to ekipa koja je pokazala najbolju igru do sada“, rekla je Maljkovićeva za B92.

Jelena Milovanić istakla je da će ekipa rasterećeno ući u veliko finale, kao i da su ona i njene saigračice svesne da uz najbolju igru niko ne može da im se suprotstavi.

"U finale ulazimo totalno rasterećeno. Ispunile smo očekivanja, osvojile smo medalju za našu Srbiju, ali zašto bismo stale sad. Videle smo da ako odigramo maksimalno angažovano u našem prepoznatljivom stilu da onda niko ne može da nam se suprotstavi", rekla je Milovanovićeva.

Krilni centar Srbije Sonja Petrović kazala je da će sve reprezetativke biti "naoštrene" za finale, uz želju da od prvog minuta nametnu njihov stil igre.

"Još nismo svesne uspeha koji smo postigle. Možda je tako i bolje jer ćemo biti naoštrenije za finale. Za protivnika imamo jak tim koji je uvek u vrhu. Znamo njihov stil, koji je drugačiji od našeg. Uspele su Španjolke da uvedu u svoj ritam i to je nešto što ne smemo da dozvolimo da urade i nama. Cilj nam je da idemo do kraja, da damo sve od sebe, pa da vidimo za koliko će to biti dovoljno", dodala je Petrovićeva.

Finalni meč Evropskog prvenstva između Srbije i Francuska igra se u nedelju u Budimpešti od 19.00, dok se u meču za bronzu, koji je na programu dva i po sata ranije, sastaju Belorusija i Španija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve