Nova vest
Košarka

Petak, 26.06.2015.

19:24

"Pokazali kako se bori za grb Srbije"

Srpski basketaši koji su osvojili bronzanu medalju na Evropskim igrama izjavili su da su veoma zadovoljni uspehom koji su ostvarili u Bakuu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
oss.org.rs

Ekipa u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero pobedila je Sloveniju 21:14 i osvojila ukupno 14. medalju za Srbiju na takmičenju u Azerbejdžanu.

"Drago mi je da smo kao ekipa pokazali kako treba da se bori za grb i za zemlju i da mo uspeli da se dignemo u borbi za bronzu i da pobedimo Sloveniju. Oni su dosta teški kao protivnici. Jako su nezgodni, dugo igraju zajedno, homogena su ekipa i znaju se jako dobro. Mislim je na kraju ipak presudila naša želja za pobedom", rekao je Ždero posle utakmice.

Srpski basketaši su u polufinalu izgubili od Španije sa 19:16. Iako su veći deo utakmice bili u vođstvu, posle povrede Domovića Buluta nisu uspeli da sačuvaju prednost i u finišu meča ostali su bez finala.

"Svakako smo se nadali zlatu, ali nažalost imali smo taj recimo prekid filma u polufinalu, što moja povreda, što nemogućnost izmena zbog moje povrede. Mislim da nam je tu ritam opao i da su Španci to kaznili. Ipak su oni jedna kvalitetna ekipa. I dalje smatram da smo bolji, ali nekad i sreća malo mora da te posluži. Važno je da smo nastavili kontinuiet osvajanja medalja na zvaničnim takmičenjima za Srbiju", dodao je Bulut.

U meču za bronzu Dušan Domović Bulut ulazio je samo na momente da odmeni saigrače u odbrani, ali mu bol u ramenu nije dozvolio da se zadržava na terenu.

"Na kraju smo zadovoljni što smo uzeli medalju na izuzetno jakom takmičenju, skupli smo se da odradimo kako treba za treće mesto I da osvojimo bronzu i za Dušana i za nas i za našu zemlju", naveo je Marko Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve