Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.06.2015.

18:01

Đilas: Priznanje ABA u najkraćem roku

Predsednik KSS Dragan Đilas rekao je da su na sastanku klubova i Saveza regiona izmenjena dokumenta vezana za Jadransku ligu, u skladu sa sugestijama FIBA.

Izvor:

Autor:

Default images
kss.rs

"Na sastanku, kome su prisustvovali predstavnici klubova i saveza iz regiona, urađene su još neke tehničke izmene na dokumentima koje smo ranije slali FIBA, u vezi sa novom ABA ligom. Ove izmene su u skladu sa sugestijama FIBA, ali i našim primedbama sa kojima su se već saglasili iz evropske kuće košarke", rekao je Đilas.

Sastanak čelnika KSS, klubova sa prostora bivše Jugoslavije koji igraju Jadransku ligu i predstavnika tih Saveza održan je u Beogradu, a Đilas je istakao da je urađeno sve što je potrebno kako bi ABA liga što pre bila priznata.

Sastanak je organizovan pošto je FIBA uputila primedbe na predlog osnivačkog akta Jadranske lige, koji joj je poslat prošle nedelje.

"Mislim da smo, sa naše strane, uradili sve što je neophodno da ABA liga dobije priznanje FIBA u najkraćem roku, a da u isto vreme zadržimo dobre odnose sa Evroligom, kao i mogućnost igranja naših klubova u ovom takmičenju. Verujem da smo na kraju dugotrajnog procesa u kome smo uspeli da dođemo do rešenja koja su prihvatljiva za sve zainteresovane strane", rekao je Đilas.

Jadranska liga je odlukom FIBA Evropa od 7. marta, izgubila priznanje FIBA, jer je jedina liga u Evropi koja je odbila da dostavi statusnu dokumentaciju.

FIBA Evropa je zatražila promenu upravljanja Jadranskom ligom kako bi klubovi i nacionalni savezi dobili šira ovlašćenja. FIBA je zemljama učesnicama ABA lige zapretila izbacivanjem reprezentacija iz međunarodnih takmičenja ukoliko se ne reši vlasnička struktura Jadranske lige ili ako priznaju postojeće takmičenje.

Na sastanku u Zagrebu održanom prošle nedelje nacionalni savezi u regionu su postigli dogovor o promeni vlasničke strukture Jadranske lige, ali FIBA Evropa je i posle toga imala zamerke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve