Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.06.2015.

19:16

Maljkovićeva: Svaka igračica doprinela

Marina Maljković rekla je da su se reprezentaticke Srbije namučile. protiv Slovačke na Evropskom prvenstvu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Maljkovićeva je dodala da su u igri i dalje prisutne početničke greške koje treba ispraviti.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Slovačku sa 76:74 u prvoj utakmici Grupe F druge faze Evropskog prvenstva 2015. godine u Mađarskoj i Rumuniji.

Trijumf Srbiji donela je Sonja Petrović, koja je posle jednog dobrog prodora u poslednjim sekundama meča pogodila za dva.

"Videli ste kako je utakmica bila teška, mislim da smo se jako namučili. I dalje su prisutne neke početničke greške koje sebi ne smemo da dozvolimo i mi to moramo da korigujemo za sledeću utakmicu. Bitno je da je danas pobedio tim, tim koji se borio do kraja i koji je znao važnost svake lopte. Tako smo se ponašali celu utakmicu. Jedna veoma teška utakmica, uložili smo ogroman trud i zalaganje do poslednje sekunde. Pobedili smo uprkos nešto lošijoj igri", rekla je Maljković, prenosi KSS.

Selektorka je opisala greške koje su bile najveći problem Srbije protiv Slovačke.

"Tih početničkih grešaka je bilo mnogo. Situacije gde mi bukvalno poklanjamo poene, nešto više u prvom poluvremenu. Dali smo im četiri poena bukvalno na ruke, gde su one stajale nazad u ofsajdu i mi ih ne vidimo. To su četiri poena, a mi smo pobedili sa samo dva poena razlike. To je samo jedan primer, takvih poklon poena protivniku bilo je bar 15-20 i radićemo na tome da to ispravimo".

"Ponavljam, čestitam timu na zalaganju do poslednjeg trenutka i na timskoj pobedi, gde je svaka košarkašica bitna, gde je svaka od njih 12 donela nešto, pokazala nešto i doprinela pobedi", navela je Maljkovićeva.

Srbija naredni meč u grupi F igra sa aktuelnim evropskim prvakom Španijom u subotu od 20.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve