Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.06.2015.

10:22

LBJ: Ja sam najbolji igač na svetu

Lebron Džejms je i dalje uveren da Klivlend može do titule u NBA ligi jer je, kako kaže, on najbolji igrač na svetu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Golden Stejt je pobedio Kavse sa 104:91 u petoj utakmici i poveo je sa 3-2 u finalnoj seriji.

Klivlend se držao do sredine poslednje deonice kada je Stef Kari pokazao zbog čega je MVP, ubacio je 17 poena u poslednjoj deonici i 11 u poslednjih pet minuta.

Sa druge strane, još jednu monstruoznu partiju odigrao je Lebron Džejms koji je imao 40 poena, 14 skokova i 11 asistencija.

„Uveren sam i dalje da možemo do titule jer sam ja najbolji igrač na svetu. Toliko je jednostavno“, rekao je Džejms posle poraza u petom meču.

Najbolji igrač Klivlenda drugi put u finalnoj seriji ubacio je 40+ poena, a i posle prve utakmice, koju su Kavsi takođe izgubili, Lebron je imao zanimljiv komentar na pitanje da li misli da je plan Voriorsa bio da njega puštaju, a da sačuvaju ostale igrače.

„Niko mene ne pušta da ubacim 40 poena. Ja zaradim tih 40 poena.“

Džejms prosečno beleži 36,6 poena, 12,4 skokova i 8,8 asistencija u finalu i tek je drugi igrač u istoriji koji je u finalu imao tripl-dabl uz 40+ poena posle Džerija Vesta 1969. godine.

„Lebron je neverovatan u ovoj seriji. Pod ovakvim okolnostima on radi sve. Morate da mu skinete kapu i čestitate“, rekao je trener Dejvid Blat.

Šesta utakmica igra se u Klivlendu, a Džejms ni ne razmišlja o porazu.

„Idemo kući na šestu utakmicu, imamo dovoljno snage da je dobijemo. Čuvamo kuću, vraćamo se u Golden Stejt. Prvo ćemo brinuti o utorku. Ali, ako budemo čuvali kuću kao što možemo, izborićemo sedmi meč.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve