Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 25.05.2015.

20:40

Delavedova - prljav ili borben?

Ovogodišnji NBA plej-of protiče u znaku Stefa Karija i Lebrona Džejmsa, ali mnogima je u centru pažnje bek Kavsa Metju Delavedova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Australijski košarkaš je i u nedelju uveče odradio veliki posao za Klivlend pošto je zbog njega isključen centar Hoksa Al Horford.

Delavedova se bacio u noge Horfordu koji je nesportski reagovao, udario je rivala laktom i zaradio isključenje.

„Ovo je igra sa kontaktom, napravio sam pogrešnu odluku. Boli me što nisam ostao i pomogao ekipi. Mislim da je namerno to uradio“, rekao je Horford.

Delavedova međutim ne smatra da je uradio nešto loše.

„Ne slažem se sa Horfordom. Gradio sam ga i možete videti kako mi vuče levu ruku“, rekao je Delavedova.

I to bi sve bilo u redu, da Horford nije treći igrač koji je imao probleme zbog Delavedove u ovom plej-ofu. Prethodno je u petom meču polufinala istoka Delavedova isprovocirao i Tadža Gibsona koji je isključen, a s obzirom da su Bulsi već bili bez Paua Gasola, izostanak Gibsona je možda bio i ključ trijumfa Klivlenda.

Treći igrač koji se nije dobro proveo u duelu sa Delavedovom u ovogodišnjem plej-ofu je jedan od najboljih šutera lige Kalj Korver. U drugoj utakmici finala istoka Delavedova se bacio za loptu i povredio zglob Korveru koji je tako završio sezonu.

„Ja sam se bacio za loptu. Da sam ostao na stomaku, bilo bi podbacivanje. Okrenuo sam se da bih zaštitio loptu i dodao je saigračima“, rekao je Delavedova o duelu u kojem je povredio Krovera.

Klivlend vodi protiv Atlante sa 3-0 u pobedama i potrebna mu je još jedna pobeda za prolaz u veliko finale. U finalu zapada Golden Stejt protiv Hjustona vodi sa 3-0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve