Nova vest
Košarka

Utorak, 19.05.2015.

19:30

Partizan siguran za sedmu pobedu

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Konstantina 89:80 (25:14, 27:25, 22:25, 15:16) u hali Pionir u prvom meču osmog kola Superlige Srbije.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
kkpartizan.rs

Crno-beli su ostvarili sedmu pobedu, dok niški tim ima isto toliko poraza.

Ostali mečevi na programu su u sredu, a sastaju se: Mega Leks – Crvena Zvezda Telekom (18.00), Tamiš – FMP (18.30) i Metalac – Vojvodina (19.30).

U ekipi Partizana igrači su ravnomerno rasporedili minutažu, pa su šansu iskoristili i oni koji su ranije manje igrali. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Milutinov sa 16 poena (7/9 za dva) i osam skokova. Po 15 poena zabeležili su Marinković, Bezbradica i Murić. Sa po šest poena meč su završili Tepić, Dalo i Đumić.

U ekippi Konstantina najefikasniji je bio Đorđević sa 13 poena, 11 ubacio Vitković, a po 10 su dodali Despotović i Stojačić. S apo devet poena istakli su se Ostijić i Gudžić.

Partizan je vodio od početka do kraja meča, uglavnom je imao preko deset poena prednosti. Ekipa Konstantina je u nekoliko navrata zapretila i smanjima na četiri i pet poena zaostatka, koristivši opuštanje i greške Partizana. Druge dve četvrtine dobila je gostujuća ekipa. Ipak, crno-beli u poslednjih par minuta ne dopuštaju iznenađenje, vraćaju dvocifrenu prendnost i upisuju sedmu pobedu.

Tok meča

Partizan je sigurnije počeo meč i na već na polovini prve četvrtine stekao dvocifrenu prednost (15:4). Za crno-bele su pogađali Bezbradica, Marinković, Tepić i Milutinov. Konstantin je posle početnih promašaja zabeležio četiri poena, precizan je bio Ostojić. U nastavku su gostujuću ekipu greške, pre svega u koracima, sprečavale da zaostatak bude manji. Sa pet vezanih poena Đorđevića za Konstanin, gostujuća ekipa smanjuje rezultat, ali na drugoj strani Milutinov postaje najefikasniji igrač sa osam poena (24:11). Prva četvrtina završena je rezultatom 25:14 za domaće.

Partizan je tokom druge četvrtine održavao prednost, a Konstantin se u nekoliko navrata spuštao na manje od deset razlike. Murić je postigao osam poena za crno-bele, Dalo šest, a u strelce su se upisali i Đumić, Mačvan, Milutinović. Na drugoj strani istakao se Despotović, uz Vitkovića. Posle druge četvrtine Partizan vodi 52:39.

U trećoj četvrtini uglavnom su za Partizan igrali košarkaši koji inače imaju manju minutažu, a Konstantin je zaigrao mnogo bolje, iskoristio opuštanje protivnika i uspeo da stigne na pet poena zaostatka (57:51). Najzaslužniji za to bili su Gudžić sa dve pogođene trojke i Vitković. Ipak, Partizan preko Milutinova, Murića i Marinkovića vraća deset poena prednosti. Kraj treće četvrtine 74:64.

Konstantin se nije predavao ni na početku poslednje četvrtine i opet smanjuje na pet poena zaostatka, dok je Partizan promašivao i gubio lopte. Tepić sa pet vezanih poena omogućava da se njegova ekipa na polovini druge četvrtine konsoliduje (83:75). Gosti iz Niša su koristili dekoncentrisanost Partizana u napadu, ali nisu uspeli da preokrenu rezultat. Barać je za ekipu Konstantina osvajao lopte i pogađao. Partizan u finišu vraća deset poena prednosti i bez problema privodi meč kraju za sedmu pobedu u Superligi – 89:80.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve