Nova vest
Košarka

Nedelja, 17.05.2015.

22:58

Rejes: Dugo sam čekao ovu titulu

Najsrećniji zbog Realove titule prvaka Evrope sigurno je Felipe Rejes, koji je od 2004. član "kraljevskog kluba".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Real je ubedljivom pobedom nad Olimpijakosom osvojio prvu titulu posle 20 godina, a devetu u istoriji kluba.

"Dugo sam čekao ovu titulu. Bili smo blizu prethodne dve godine. Zaslužili smo ovu nagradu za naporan rad. Još smo je osvojili kod kuće! Šta još mogu da tražim? Igrali smo kao tim, timsku odbranu i timski napad", rekao je Rejes.

Možda i ključnu ulogu u finalu odigrao je Kej Si Rivers, koji je potpuno zatvorio najboljeg igrača Olimpijakosa Vasilisa Spanulisa (3 poena)

"Konačno smo preskočiti tu prepreku finala. Ovo je sjajna stvar za Rejesa i Fernandesa, ali i ostale momke koji su gubili prethodna dva finala. Srećan sam što sam deo ovog tima, teško mi je da pronađem prave reči. Turdio sam se da sve vreme čuvam Spanulisa, da budem najbolji što mogu protiv njega. Uspeo sam uz pomoć saigrača", rekao je Rivers.

Jedan od ključnih igrača Reala ove sezone bio je sjajni plejmejker Serhio Rodriges.

"Nismo očekivali ovoliko razliku protiv Olimpijakosa. Bili smo pod veliki pritiskom, ali i pozitivno uzbuđeni. Ostao je strah od poraza u poslednja dva finala, a neverovatno je pobediti na ovakav način. Odlično smo skakali i igrali odbranu na Spanulisu. Bila je ovo timska pobeda koju ćemo proslaviti. Jedva čekam trofej u rukama", rekao je Rodriges.

Sjajnu rolu u trenucima kada se lomio meč imao je Litvanac Joans Mačijulis, sa nekoliko trojki.

"San se konačno ostvario. Srećan sam što sam doprineo uspehu. Na startu meča smo imali malo problema protiv njihove promene odbrane, ali kada smo raširili šutere po terenu, nisu nam mogli ništa", rekao je Mačijulis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve