Nova vest
Košarka

Nedelja, 17.05.2015.

18:02

Teodosić ne igra zbog povrede

Srpski reprezentativac Miloš Teodosić ne igra za CSKA meč za treće mesto na F4 Evrolige u Madridu zbog povrede.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedan od ključnih igrača moskovskog tima ove sezone nije ni registrovan za duel sa Fenerbahčeom, jer se posle poraza od Olimpijakosa u polufinalu požalio na povredu lista noge.

On je obavio preglede na lokalnoj klinici u Madridu, pa je trener Dimitris Itudis odlučio da ga ne koristi, jer smatra da je meč za treće mesto nepotreban.

"On se na kraju utakmice protiv Olimpijakosa obratio lekaru zbog povrede lista noge. Predstoji mu oporavak. Svi ostali su spremni za tu utakmicu. Mislim da je meč za treće mesto nepotreban, ali poštujemo Evroligu i igraćemo maksimalno", rekao je trener CSKA.

Mediji spekulišu da je Teodosić ušao u sukob sa timom u polufinalu, pa se nije ni pozdravio sa saigračima nakon poraza od Olimpijakosa. Iskusni Andrej Kirilenko je rekao da "ne može da mu sudi jer niko nije savršen".

Teodosić je potpuno podbacio u polufinalu protiv Olimpijakosa, postigao je samo osam poena (2/9) uz 5 asistencija i 3 skoka te čak 6 izgubljenih lopti, skoro polovinu svog tima.

"Nisam trener, ja sam igrač kao Miloš, pa ne mogu da dajem ocenu. Svi imamo loše dane i loše utakmice", rekao je Kirilenko.

Tako je Teo opet ostao bez titule Evrolige, iako je i sa CSKA i sa Olimpijakosom konstantno igrao završne turnire u poslednjih osam godina.

Sa CSKA je tri puta poražen u polufinalu, a jednom u finalu EL, dok je posle njegovog odlaska Olimpijakos osvojio dve titule, a u Madridu će se boriti i za treću.

Teodosićev prosek na F4 Evrolige su samo dve asistencije, osam skokova, šut za tri poena od 33% i 25 izgubljenih lopti. Doživeo je šest poraza u osam mečeva

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve