Nova vest
Košarka

Nedelja, 17.05.2015.

12:43

ANGT: Zvezdini klinci bez trofeja

Juniori Crvene zvezde izgubili su od Reala u Madridu sa 73:70 u finalu ANGT završnog turnira Evrolige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
kkcrvenazvezda.rs

Šut za produžetak imao je Aranitović, ali je promašio sa oko devet metara, pa se Real revanširao Zvezdi za prošlogodišnji poraz u finalu.

Crveno-beli su bolje počeli meč, vodili su sa osam poena razlike, ali je Real brzo uhvatio priključak i od druge četvrtine uglavnom je kontrolisao meč.

Madriđani su početkom poslednje deonice poveli sa 65:54, ali nisu uspeli definitivno da prelome meč – Zvezda se vratila u igru najviše zahvaljujući Aranitoviću i Simaniću, ali nekoliko grešaka u finišu koštali su trofeja tim Slobodana Klipe.

Aleksandar Aranitović predvodio je Zvezdu sa 26 poena (5-14 za dva, 3-10 za tri), 6 skokova i 5 ukradenih lopti, a Vojislav Stojanović upisao je 15 poena (4-9 za dva, 2-9 za tri), 12 skokova i 6 asistencija, ali je u završnici napravio faul u napadu i sa penala šutirao 1-4. ’Dvocifren’ je bio još Boriša Simanić sa 11 poena (3-8 iz igre) i 11 skokova.

Kod Reala je Jonatan Bareiro bio najefikasniji sa 19 poena (5-9 iz igre), Santijago Justa dodao je 15 poena, Luka Dončić imao je 14 poena (5-17 iz igre) i 11 skokova, a blistao je Emanuel Kate sa 11 poena i po 8 skokova i rampi.

Zvezda je na startu stvorila osam poena viška posle koša uz faul Radanova (13:5), Real se nakratko vratio u igru, ali su crveno-beli zahvaljujući Stojanoviću i Aranitoviću na prvi dvominutni odmor otišli sa +7 (22:15).

Predvođeni sjajnim Dončićem, koji je ubacio dve trojke u nizu i jedno polaganje, Real pravi seriju 13:2 na početku druge četvrtine i dolazi do četiri poena prednosti. Zvezda se potom trgla i uspostavila ravnotežu, Stojanović i Miladinović držali su crveno-bele u igri, a na poluvremenu je bilo 39:37 za Real.

Na početku treće četvrtine nismo videli koš dva i po minuta, domaći su prvi prekinuli post, ali su Aranitović i Stojanović trojkama izjednačili rezultat (43:43).

Usledio je nešto slabiji period u igri Zvezde, uz nekoliko izgubljenih lopti, pa se Real ponovo odlepio – bilo je +6, Aranitović i Stojanović pogodili su šut sa distance i ulaz, ali su Madriđani ponovo uzvratili i poveli sa 54:47.

Tajm aut Slobodana Klipe nije dao rezultat, Zvezda je bila u očigledmok krizi i posle koša uz faul Bareira videli smo prvu dvocifrenu prednost na utakmici (59:49), a na kraju treće četvrtine bilo je 59:51.

Real je došao i do +11, tu prednost domaći su čuvali sve do polovine poslednjeg perioda, a serijom 6:0 sa Simanićem na čelu Zvezda je prišla na 66:62 na nešto više od četiri minuta do kraja.

Posle bacanja Aranitovića Zvezda je prišla i na tri poena zaostatka, mogla je i na dva, ali je Stojanović pri zaostatku 69:65 promašio oba penala, drugo tako što mu je lopta iskliznula i nije ni dobacio do koša.

Međutim, Aranitović je držao Zvezdu u igri – uprkos nekim timskim propustima na skoku, trojkom upravo Aranitovića crveno-beli su prišli na -1 na 14 sekundi do kraja (71:70).

Bareiro je pogodio oba penala, crveno-beli su imali napad, ali je Rakićević loše izveo loptu iz auta. Justa je promašio oba penala, a Aranitović je uz zvuk sirene promašio sa oko devet metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve