Nova vest
Košarka

Petak, 15.05.2015.

10:33

F4: Ko će se boriti za titulu?

CSKA se sastaje sa Olimpijakosom od 18 časova, a Real Madrid igra sa Fenerbahčeom u polufinalu fajnal-fora Evrolige u Madridu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
fenerbahce.org

Real na domaćem terenu juri svoju prvu titulu od 1995. godine, kada je trener bio Željko Obradović, čovek koji će se sada naći na suprotnoj strani, u timu koji je prvi put u istoriji na fajnal-foru.

“Imamo ravnotežu u timu, jeste da smo najneiskusnija ekipa na F4, ali imamo iskusnog trenera. Real igra kod kuće, iskusniji je, tako da je na njima pritisak. Pokušaćemo da igramo sa mnogo strasti i energije, ovde smo da pobedimo i da idemo u finale“, rekao je bek Fenera Bogdan Bogdanović.

Bogdan je letošnje uspehe sa Srbijom proslavio na veoma strastven način, a nada se da će mu se ista prilika ukazati i sa Fenerom.

“Turski i srpski mentalitet veoma su slični, mada jeste drugačiji osećaj kada igraš za klub i kada nosiš dres sa državnim grbom. U svakom slučaju, želim da osvojimo Evroligu, a posle toga će biti ludo“.

Plejmejker Real Madrida Serhio Rodriges nada se da će njegov tim doći do titule posle dve uzastopne sezone u kojima je gubio u finalima.

“Siguran sam da nas čeka veoma teška utakmica, ali radujemo se jer smo se cele sezone spremali za fajnal-for. Fenerbahče je talentovan tim sa sjajnim trenerom i, što je najvažnije, trenutno su u odličnoj formi, možda najboljoj ove sezone. Odbrana i skok biće ključni za ishod, a mi moramo da igramo u visokom intenzitetu i da smanjimo broj grešaka“, rekao je Ćaćo pred okršaj koji počinje u 21 čas.

Tri sata ranije na programu je meč CSKA i Olimpijakosa, koji će se treći put u poslednje četiri godine sastati na fajnal-foru.

Oba puta slavio je Olimpijakos, a Andrej Kirilenko bio je deo finala 2012. godine koji su Moskovaljni izgubili košem u poslednjoj sekundi nakon što su imali +19 tokom meča.

“Čeka nas velika utakmica, a prošlost fajnal-fora uči nas da sve može da se dogodi, prošle godine je Makabi delovao kao autsajder, a osvojio je titulu. Ako želimo da osvojimo titulu, moramo da igramo dobro pod pritiskom i da pobedimo najbolje“, rekao je Kirilenko, a nadovezao se Soni Vims.

“Sada imamo Kirilenka i to je velika razlika – mnogo nam pomaže, pogotovo u odbrani, ali i u skoku na oba kraja terena, svestran je igrač. Olimpijakos igra čvrsto u odbrani, moramo da obratimo pažnju na njihov ofanzivni skok, kao i da se posvetimo Spanulisu. Na kraju će se svesti na to ko više želi pobedu – na papiru izgledamo sjajno, ali moramo to da pokažemo na terenu“, kaže Vims.

Jorgos Printezis bio je heroj te 2012. godine, sada je u četvrtfinalu takođe dao koš koji je odveo Olimpijakos na fajnal-for, a Pirejci ponovo dolaze rasterećeni na završni turnir. Kao što je bliža prošlost pokazala, tada su najopasniji.

“Igramo treći fajnal-for u poslednje četiri godine, tako da osećamo manji pritisak. To naravno ne znači da nismo spremni i naoštreni pred meč. CSKA je raznovrstan, kompletan tim – doveli su letos De Koloa, koji je pomogao Teodosiću spolja i podigao igru Moskovljana. Kirilenko ih je kompletirao na oba kraja parketa. Moramo da kontrolišemo tempo meča, da počnemo od odbrane, a možda imamo i malu psihičku prednost zbog pobeda nad njima u prošlosti“, poručuje Printezis.

Detaljnu najavu fajnal-fora Evrolige pročitajte u temi Saše Ozma.

petak, 15. maj:
18.00 CSKA – Olimpijakos
21.00 Real Madrid – Fenerbahče

nedelja, 17. maj:
17.00 utakmica za treće mesto
20.00 finale

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve