Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.05.2015.

19:27

Partizan na +27 sa Tamišom

Košarkaši Partizana pobedili su Tamiš u Pioniru sa 97:70, u 6. kolu Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Ekipa Duška Vujoševića je tako zadržala maksimalan učinak i ostala je na deobi prvog mesta pred ’večiti derbi’ u nedelju.

Sa druge strane, ekipa Tamiša još uvek nema trijumf u Superligi.

Crno-beli su na ovom meču igrali bez Pavlovića i Mačvana. Pavlović od ranije ima problem sa skočnim zglobom, dok je Mačavan odmarao, verovatno zbog derbija koji je na programu u nedelju.

Gosti iz Tamiša odlično su se držali u prvom poluvremenu, do 15. minuta bili su u potpunosti izjednačeni, ali je u nastavku kvalitet Partizana ipak doneo rezultat.

Nikola Milutinov imao je 10 poena i 5 skokova, 15 poena ubacio je Andrić, po 12 Đumić i Marinković, a 10 su dodali još Milutinović i Milosavljević. Kod gostiju, Kruščić je ubacio 17, Milošević 11, a Đorđević i Hukić po 10.

Tok meča:

Gosti iz Tamiša odlično su se držali na samom startu utakmice. Ušli su u meč veoma hrabro i za takvu igru su nagrađeni egalom posle deset minuta – 19:19. Partizan je počeo nešto sporije, a osim Andrića i donekle Daloa nije bilo raspoloženih igrača u taboru crno-belih.

Tek sredinom drugog perioda Partizan je preuzeo kontrolu nad utakmicom. Najzaslužniji za to bio je Tepić koji je vezao pet poena, podelio nekoliko asistencija i crno-beli su u 15. minutu došli do plus osam posle poena Milutinova (30:22).

Dva minuta kasnije Đumić je doneo i prvu dvocifrenu prednost (36:26), a Partizan je na poluvremenu vodio sa 47:35.

U trećoj četvrtini Partizan je nastavio da uvećava prednost, a posle trojke Milosavljevića u 27. minutu prvi put je bilo +20 (67:47). Kapiten Milosavljević se razigrao, odličan je bio i Marinković, pa je tim Duška Vujoševića pred odlučujući period imao +14 (72:58).

U poslednjih deset minuta Partizan je lagano priveo utakmicu kraju u svoju korist, a priliku u tom periodu dobrio je i irkoristio mladi Glišić koji je imao 6 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve