Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 04.05.2015.

21:54

Prvi put evroligaški meč u SAD

Prvi put u istoriji dva evropska kluba igraće međusobne predsezonske mečeve u SAD, u okviru Evroligine svetske turneje.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Izraelski Makabi i italijanski Emporio Armani sastaće se 1. oktobra u Čikagu, a potom tri dana kasnije u Medison Skver Gardenu u Njujorku.

"Već godinama šaljemo naše ekipe u SAD, pa se radujemo što će prvi put imati priliku da igraju međusobne mečeve. Amerikanci imaju svoj stil košarke, sigurni smo da će im se svideti i evroligaški stil", rekao je predsednik EL Đordi Bartomeu.

Makabi je šestostruki prvak Evrope, dok je Armani, naslednik Olimpije iz Milana, tri puta bio šampion "Starog kontinenta".

Ovo će biti 13. uzastopna godina kako evropski klubovi igraju utakmice širom sveta, ali će prvi put imati međusobni duel van Evrope.

"Naše utakmice u SAD uvek gleda na hiljade navijača. Uzbuđeni smo što će velika jevrejsko-američka zajednica imati šansu da nas gleda u svom gradu", rekao je generalni menadžer Makabija Deni Federman, čiji tim će već treći put igrati u MSG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve