Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 04.05.2015.

10:41

Kadeti zaokružili dominaciju Zvezde

Kadeti Crvene zvezde Telekom osvojili su titulu šampiona Srbije, pošto su deklasirali ekipu Sports World u finalu završnog turnira – 108:65.

Izvor:

Autor:

Default images
kkcrvenazvezda.rs

Crvena zvezda Telekom je ovim trijumfom kompletirala titule šampiona u svim mlađim kategorijama, pošto su pre kadeta prva mesta na završnim turnirima šampionata Srbije osvojili pioniri i juniori.

Ekipa Aleksandra Glišića je bez mnogo problema nadigrala vršnjake iz Novog Sada, koji nisu imali odgovor za veoma agresivnu Zvezdinu odbranu, mnogo bolji skok i znatno raznovrsniju igru u napadu.

Novosađane je načeo izvanrednim šutem za tri poena veoma raspoloženi Matija Radović, potom su se ređale minijature Aranitovića, Radanova, Ćorovića, da bi Zvezda već na poluvremenu imala 25 poena prednosti.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Aleksandar Aranitović sa 22 poena, Aleksa Radanov ubacio je 'pola' koša više, Ćorović je dodao 12, Radanov 11, a Vučković 10. S druge strane, najviše se istakao Zarić sa 28, ali ga je pratio samo Birovljev sa 20, dok su preostali igrači bili jednocifreni.

Crvena zvezda Telekom – Sports World 108:65 (28:15, 27:15, 28:18, 25:17)

Crvena zvezda Telekom: Rebić, Uskoković 9, Ćorović 12, Aranitović 22, Kosić 10, Brankov 2, Đorđević 9, Vučković 10, Radanov 11, Radović 23, Stajčić, Kovačević.

Sports World: Birovljev 20, Mihajlov, Stojanović 4, Vasiljević, Bogunović, Živković 4, Vlahović, Kovačević, Komljenović 2, Apić 7, Zarić 28, Banjac.

Aranitović je odigrao neverovanta meča, pošto je u polufinalu i finalu ukupuno sakupio 63 indeksna poena, odnosno 31,5 u proseku, a po utakmici je beležio 19,5 poena, 5,5 skokova i 5,5 asistencija.

Laskavo priznanje uručio mu je nekadašnji proslavljeni reprezentativac i legenda Crvene zvezde i sadašnji potpredsednik KSS Igor Rakočević.

Košarakaški klub Crvena zvezda Telekom dobio je i specijalnu zahvalnicu za izuzetnu organizaciju finalnog turnira kadetske lige Srbije, a ovu nagradu dierektoru kuba Davoru Ristoviću uručio je predsednik KSS Dragan Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve