Nova vest
Košarka

Nedelja, 03.05.2015.

19:44

Dabl-dabl Krstića, odličan i Novica

Ekipe Fenerbahčea i Anadolu Efesa nastavili su borbu za prvo mesto pred plej-of u turskom šampionatu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
anadoluefessk.org

Fener je u derbiju kola deklasirao Darušafaku 73:51, čime je izbacio rivala iz borbe za prednost domaćeg terena. Bogdan Bogdanović postigao je šest poena u podjednakoj raspodeli poena sa saigračima.

Mnogo teži posao u nedelju imao je Efes, koji je tek posle produžetka dobio gradski derbi protiv Bešiktaša sa 83:79. Dominirao je Nenad Krstić sa dabl-dablom od 21 poena i 12 skokova.

Fener su do 22. pobede u prvenstvu predvodili Melih i Erden sa po 11 poena, a po 9 su dodali Žorić i Veseli. U tešnom trijumfu Efesa, Krstića su najbolje pratili Met Džening sa 13 i Darip Šarić sa 12 poena.

U ostalim mečevima, Trabzon je nadigrao Banvit 97:93, Turk Telekom je slavio u Konji 100:97, a Ušak je nadigrao Tofaš 80:75, u borbi za opstanak.

Novica Veličković je sa 12 poena predvodio Trabzon do pete uzastopne pobede u prvenstvu. Ostvarena je posle produžetka u direktnom obračunu za peto mesto.

U poslednjem kolu regularnoge dela sezone, Fener gostuje Bešiktašu, Efes ide kod Turk Telekoma, dok Trabzon čeka Eskišehir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve