Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.04.2015.

22:50

Printezis pogodio Fajnal-for!

Trojkom Jorgosa Printezisa u poslednjoj sekundi, Olimpijakos je pobedio Barselonu 71:68 (16:17, 13:20, 21:13, 21:18) i plasirao se na Fajnal-for Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
Photo by Jamie McDonald/Getty Images

Katalonci su u veoma izjednačenom meču poveli deset poena razlike početkom trećeg perioda, ali je Vasilis Spanulis sa sedam poena u nizu vratio svoj tim u egal.

Barsa 90 sekundi pre kraja stiče četiri poena prednosti, Mancaris trojkom vraća Olimpijakos u život, pet sekundi pre kraja Navaro promašuje jedno slobodno, a Printezis odvodi Oly u Madrid.

Olimpijakos će u polufinalu F4 u Madridu 15-17. maja igrati sa ruskim CSKA, dok drugi par čine domaćin Real i turski Fenerbahče.

Heroj meča Printezis, čovek koji je pre tri godine sekund pre kraja doneo Olimpijakosu titulu prvaka Evrope, promašio je svih pet šuteva za tri poena, pre koša kojim je srušio Barselonu.

On je meč završio sa 14 poena uz 3 skoka, dok je tim u međuvremenu nosio Spanulis sa 17 poena i 5 asistencija. Sjajnu paratiju odigrao je i Vangelis Mancaris, koji je pogađao u ključnim trenucima, te meč završio sa 11 poena.

Barselonu je predvodio Ante Tomić sa 13 poena i 7 skokova, ali je minut pre kraja napravio ključnu grešku koja je donela domaćinu preokret.

Tomaš Satoranski je ubacio 12 poena uz takođe 7 skokova, dok je 11 dodao Aleks Abrines. Juan Karlos Navaro je meč završio sa samo osam poena, uz promašeno slobodno bacanje pet sekundi pre kraja.

Posle velikog egala u prvih 15 minuta meča, Barselona serijom koševa Tomića i Navara prva pravi osetniju razliku i odlazi na poluvreme sa osam poena prednosti (37:29).

Abrines zakucavanjem donosi prvu dvocifrenu prednost Kataloncima, ali Mancaris sa pet poena i Petvej sa dve trojke vraćaju Olimpijakos u igru.

Tomić i Satoranski održavaju prednost Katalonaca, ali Spanulis veže sedam poena u finišu perioda te donosi egal pred poslednji period (50:50).

Ceo poslednji period protekao je u žestokoj, kako se to kaže rovovskoj borbi. Dominirale su odbrane, teško se stizalo do poena, uglavnom iz reketa, pa je meč rešen u penal završnici.

Barsa minut i po pre kraja stiže do četiri poena prednosti, posle promašaja Spanulisa i Ložeskog, ali Mancaris trojkom vraća Olimpijakos, koji preokreće posle velike greške Tomića.

Navaro pogađa oba slobodna bacanja za 67:66, 32 sekunde pre kraja, ali neverovatni Spanulis sjajnim košem sa zadržom donosi vođstvo Olimpijakosu 8 sekundi pre kraja.

Navaro uspeva da iznudi novi faul, ali promašuje prvo bacanje. Drugim donosi izjednačenje, a domaćinu ostaje pet sekundi da izbori pobedu.

Posle duge borbe za poziciju, Slukas pronalazi Printezisa na levoj strani, a on šutem preko ruke rivala pogađa koš za delirijum u Pireju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve