Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.04.2015.

22:36

PAO trojkama produžio seriju

Košarkaši Panatinaikosa smanjili su na 2-1 četvrtfinalnu seriju plej-ofa Evrolige protiv moskovskog CSKA.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Grčki tim je sa 16 trojki srušio "armejce" sa 86:85 u dramatičnom meču u Atini i izborio četvrti duel, koji će se igrati takođe na njegovom parketu.

PAO je umalo prokockao deset poena prednosti pred poslednja dva minuta, Soni Vims sa 13 poena vraća CSKA u egal, ali 3 sekunde pre kraja pravi bespotreban faul, pa domaćin sa penala obezbeđuje novi meč.

Meč u Atini nije bio preterano atraktivan tokom prva tri perioda, da bi u poslednjem usledio šuterski obračun dva tima, 11 trojki s obe strane (PAO 6, CSKA 5), te dramatična penal završnica, koja je uz mnogo sreće pripala domaćinu.

PAO je predvodio Nikos Papas sa 25 poena, pogodivši pet trojki (od sedam) uz 4 asistencije, 15 je dodao Dimitris Dijamantidis uz 7 proigravanja, 12 poena ubacio je Antonis Focis, a 11 je ubacio Džejms Gist, koji je imao i 5 skokova, te 4 asistencije.

Najbolji u CSKA je bio pomenuti Vims sa 24 poena (4/5 za tri), najbolje ga je pratio Nando de Kolo sa 19 uz 5 asistencija, 12 je postigao Miloš Teodosić uz 9 asistencija i 5 skokova, ali uz 6 izgubljenih lopti, dok je 11 poenai 7 uhvaćenih lopti imao Andrej Kirilenko.

Četvrti meč ove serije na programu je takođe u OAKA areni za dva dana, a na F4 u Madrid plasiraće se tim koji prvi ostvari tri pobede. Prvi učesnik završnog turnira je turski Fenerbahče.

Evroliga, četvrtfinale:
Panatinaikos – CSKA 86:85 (14:20, 20:14, 22:19, 30:32) u seriji 1-2

Panatinaikos: Haralopmlulos, Borčardis, Janković 9, Focis 12, Nelson 4, Papas 25, Mavrokefalidis 8, Dijamantidis 15, Gist 11, Batista 2, Blums, Papajanis.

CSKA: De Kolo 19. Teodosić 12 (1/2 dva, 2/7 tri, 4/4 penali, 9as, 5sk), Nikols, Džekson, Markoišvili, Korobakov, Vims 24, Voroncevič 5, Kaun 3, Hrjapa 1, Hajns 10, Kirilenko 11.

Nakon što je PAO bolje otvorio meč serijom 5:0, Kirilenko i Teodosić pokreću seriju CSKA 12:0 za preokret sredinom prvog perioda. "Armejci" raznovrsnom igrom održavaju prednost do kraja četvrtine (20:14). Domaćin se brzo vraća u egal zakucavanjem Nelsona i trojkom Focisa, ali De Kolo sa dve trojke odvodi CSKA na prvu dvocifrenu prednost (31:21).

Međutim, gosti ne uspevaju ni ovaj put da održe prednost, jer Focis i Papas trojkama kreiraju seriju 13:3 za egal na poluvremenu (34:34). Papas nastavlja da zatrpava koš CSKA na startu drugog dela igre, te uz podršku Gista odvodi PAO na 45:37, ali De Kolo sa tri uzastopna koša vraća Moskovljane u egal. Prati ga Kirilenko, ali Grci poenima Dijamantidisa, Nelsona i Gista stiču tri poena prednosti pred poslednjih deset minuta (56:53).

"Zeleni" su se potpuno raspucali u prva tri minuta poslednjeg kvartala, trojkama Jankovića i Papasa stižu do devet poena prednosti (66:57), Vims sa pet poena pokušava da vrati CSKA u egal, ali Focis i Mavrokefalidis novim trojkama održavaju PAO u osetnom vođstvu (74:65), dva i po minuta pre kraja.

Nakon što je Teodosić sa penala ubacio svoje prve poene od početka drugog poluvremena Vims pogađa trojku i vraća CSKA na -4, Focis mu uzvraća, ali Vims potom pogađa novu trojku uz još jedan koš za dramatičnu završnicu meča (77:76). Posle tajm-auta Ivanovića, Papas pogađa trojku za +5, Vims postiže novi koš, Dijamantidis uzvraća sa penala, a potom Vims pogađa novu trojku i 23 sekunde pre kraja opet smanjuje na samo koš zaostatka (82:80).

Nakon što je Papas pogodio nove penale za PAO, Teodosić pogađa svoju drugu trojku na utakmici za 84:83, devet sekundi pre kraja. Dijamantidis pogađa samo jedno slobodno bacanje posle novog faula, nakon koga De Kolo promašuje polaganje, ali Hajns skače u napadu i donosi izjednačenje četiri sekunde pre kraja (85:85).

Vims pravi "glup" faul kojim Papas dobija nove penale, pogađa prvo, drugo promašuje, a CSKA dobija loptu sa strane jer su domaćini prerano ušli u reket. Međutim, gosti su se slabo organizovali, Teodosić pravi grešku u poslednjem napadu pa PAO stiže do prve pobede 86:85.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve