Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.04.2015.

20:12

Mitrović: Gladni trofeja i pobeda

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da njegovi saigrači i on žele da se trofejom ABA lige upišu u istoriju kluba.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

"Izuzetno teška je bila čitava serija, a ne samo poslednji meč. U svakom meču borba je bila do poslednje kapi znoja i do poslednjeg atoma snage, kao što smo i očekivali da će biti. Ja sam presrećan i ponosan što smo napravili uspeh, iako se naša ambicija ne završava ovde. Izdržali smo mnogo toga i na terenu i van njega, ali sve smo uspeli stoički da podnesemo i da zabeležimo veliku pobedu".

Ekipa sa Malog Kalemegdana porazila je 'večitog' rivala Partizan u polufinalu regionalnog takmičenja, pošto je sa dva vezana trijumfa na gostojućem parketu (3:1) stigla do finala i plasmana u Evroligu.

"Želimo da nagradimo sebe šampionskim prstenom. Ova ekipa, sa ovim prosekom godina, je gladna trofeja, gladna pobeda i titula. Želimo da donesemo Crvenoj zvezdi prvu titulu ABA lige i da ispišemo istoriju kluba. Ne biramo protivnika u finalu, možda smo navijali jedino da u drugom polufinalu dođe do pete utakmice kako bismo imali malo više vremena i za odmor i pripremu. Ko god da nam dođe, bićemo spremni. Sa igrom koju smo prikazali u tri od četiri meča u ovoj seriji, nemamo čega da se plašimo", istakao je Luka Mitrović za zvanični sajt kluba.

I ova polufinalna serija nije mogla da prođe bez nemilih scena, ali su upravo Mitrović, posle duela sa Edom Murićem, i Nikola Kalinić posle duela, dok je po parketu letelo sve i svašta, odlučili da se pozdrave sa protivnicima.

"Mislim da je to nešto o čemu se ne bi trebalo pričati, najnormalnije je čestitati protivniku po završetku utakmice. To je rutina posle svake utakmice, pa zašto ne bi bila i na derbiju", jasan je Mitrović.

Prva utakmica finalne serije Zvezdu čeka u subotu, a tada će biti domaćin, bez obzira na ishod majstorice između Budućnosti i Cedevite, koja se igra u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve