Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.04.2015.

13:12

Dženkins: Igrao sam očajno, a onda…

Košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins rekao je da je presrećan posle plasmana u finale ABA lige, ali da zasluge za to idu celom timu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

‘Crveno-beli’ su u četvrtoj utakmici pobedili Partizan sa 81:73 i sa 3-1 u seriji došli do plasmana u Evroligu naredne sezone, kao i finale u kojem će se boriti sa pobednikom serije između Budućnosti i Cedevite u kojoj je trenutno 2-2.

Dženkins je sigurno jedan od junaka finalne serije, pošto je u polufinalnoj seriji postigao ukupno 79 poena, od toga 19 u odlučujućem duelu.

Zasluge za moje dobre igre idu trenerima i saigračima. Bilo bi sebično sa moje strane da sada pričam o svojim partijama. Da bismo razumeli priču moramo da se vratimo na početak sezone, kada sam igrao očajno i nisam bio taj igrač kakvog su navijači očekivali. Trener je verovao u mene sve vreme, iako bi za njega bilo najlakše da me zameni i to mi je mnogo značilo. U to vreme Boban Marjanović i ostali igrači su morali da uđu u prvi plan. Cela naša sezona je vezana za timski rad”, rekao je Dženkins.

Američki bek je naglasio da je svaki igrač imao svoj udeo u plasmanu u finale, iako to statistika možda ne pokazuje.

Znali smo kakav je ulog, Partizan je odigrao odlično, udvajao je naše glavne igrače. Ali, neću da prihvatam zasluge, određeni igrači sui mali svoje uloge, odradili su veliki posao, a to se ne vidi u statistici. Kalinić je igrao sjajno odbranu, Dangubić je ulazio na kratko, ali je bio odličan. Jović je bio u pravom ritmu tokom cele serije. Ne vidi se to u statistici, ali je njihova uloga velika”, naglasio je Dženkins.

Prva utakmica finalne serije Zvezdu čeka u subotu, a tada će biti domaćin, bez obzira na ishod majstorice između Budućnosti i Cedevite, koja se igra u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve