Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.04.2015.

23:44

"Konačno prekinuli niz Partizana"

Jedan od najzaslužnijih za pobedu Crvene zvezde nad Partizanom, Nikola Kalinić, srećan je što je konačno prekinuta dominacija rivala.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Zvezda je sa 81:73 u četvrtom meču u Pioniru stigla do 3-1 u seriji i plasirala se u finale ABA lige, ali i Evroligu.

"Konačno smo prekinuli niz Partizana, koji je godinama bio bolji u duelima sa Zvezdom. Mnogo nam znači. Odigrali smo zrelo, želeli bolju odbranu nego sinoć i uspeli. Čestitke igračima Partizana, na fantastičnoj seriji, bilo je uživanje igrati", rekao je Kalinić.

Crveno-beli iza sebe imaju četiri teške utakmice u manje od sedam dana, što bi moglo da iz oslabi pred finalni duel.

"Utakmica je iziskivala pre svega mnogo psihičkog stresa, ali i fizičkog. Dve ovakve utakmice u dva dana su praktično nehumane. Trebalo je to sve izdržati. Naravno da postoji opasnost da nas istroši za finale, imamo dosta mladih igrača koji će teže da se nose s tim, ali imamo vremena da nas stručni štab priremi. Za ovo smo igrali cele godine, ovo nam je cilj", dodao je krilni igrač Zvezde.

Potencijalni rivali Zvezde u finalu su zagrebačka Cedevita i podgorička Budućnost, koji će u sredu igrati "majstoricu" u Morači.

"Koga više želim? Moram da pitam trenera", našalio se Kalinić, "Svejedno nam je. Bili smo prvi cele sezone. Favoriti smo, imamo prednost domaćeg teren. Nebitno je s kim igramo, idemo na pobedu. Jedva čekamo finale".

Kalinić i kapiten Luka Mitrović su poslednji izašli sa parketa Pionira, iako je letelo svašta sa tribina, ostali su da se pozdrave sa igračima Partizana.

"Pokušali smo taj sportski deo da odradimo kako valja. Lepo je biti pobednik, ali treba znati i izgubiti i pobediti. Njima svaka čast, sjajno su igrali momci, borili se dobro, bili su fer na ove četiri utakmice. To je najnormalnija stavar na svetu. Sve je najčistije, nemam nista lično ni protiv koga, sve te čarke i provokacije su deo sporta. Mislim da je tako kod svih. Sve ostaje iza nas", zaključio je Kalinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve