Nova vest
Košarka

Sreda, 15.04.2015.

00:00

Mitrović: I sutra je ključ odbrana

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović izjavio je da je njegova ekipa na savršen način otvorila polufinalnu seriju ABA lige protiv Partizana.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Zvezda je kao domaćin u Pioniru savladala najvećeg rivala rezultatom 73:64 (24:13, 14:18, 17.21, 18:12) i povela u seriji.

„Mnogo nam znači što smo seriju otvorili pobedom, naročito pred svojim navijačima. Mnogo znači jer se igra dan za danom i mislim da smo spremni za takav ritam. Iz tog razloga mislim da je savršen način da se započne serija“, rekao je Mitrović.

Mitrović je istakao da će ključ u sutrašnjem meču takođe biti dobra igra u odbrani.

„Nema mnogo tajni u taktičkom smislu – koliko je već mečeva odigrano između Crvene zvezde i Partizana. Neće biti iznenađenja i sigurno je da će se oni mobilisati posle ovog poraza i učiniti sve da naprave brejk. Mi bismo pobedom napravili veliki korak napred, ali otom-potom. Ključ za sutrašnju utakmicu biće ista igra u odvrani, kao i večeras, ali i pametniji napad“, dodao je kapiten Zvezde.

Večiti derbi razlikuje se po intenzitetu od svih ostalih utakmica.

„Nervoze uvek ima, usudio bih se da kažem da je u derbiju ima više nego u ostalim mečevima. Morate da se izolujete od svega i fokusirate na igru. Ko više uspe da razmišlja o igri i onome što se dešava na terenu, taj je sigurno u prednosti“, naveo je on.

Mitrović je naveo da je Nikola Kalinić odigrao presudnu ulogu u trenucima kada se meč lomio.

„U periodu kada je napad zakazao i kada su se oni spustili na dva-tri razlike Kalinić je pogodio nekoliko izuzetno bitnih šuteva.To je najbitnije, da se nadovezujemo jedan na drugog i da pokrivamo kada nekog ne ide. Oni su u većem delu meča igrali sa nižom postavom i Kalinić se u takvoj situaciji sjajno snašao i uklopio. Izuzetni mi je drago da je svojim šutevima možda i rešio ovaj meč“, zaključio je Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve