Nova vest
Košarka

Četvrtak, 09.04.2015.

22:59

DR: Više pobeda sledeće sezone

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić zadovljan je učešćem svoje ekipe u Evroligi ove sezone i nada se da će ih sledeće godine biti više.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Crveno-beli su savladali ekipu Panatinaikosa 69:68 u poslednjem kolu Top 16 faze i na taj način završili takmičenje u elitnom takmičenju.

"Krenuli smo u sezonu da ono što smo prošle godine pokušali ostvarimo. U prvom delu smo igrali kvalitetno, te igre su nas profilisale i to smo i velikim pobedama uspeli da uradimo."

"Izborili smo 14 mečeva, nosili smo se sa svima, bez obzira gde smo igrali, imali smo i dobre i loše periode, na kraju smo ovom pobedom uspeli da napravimo najlepšu završnicu u drugoj fazi i završimo desetom pobedom u EL, sa nadom da će sledeće godine biti i više."

Radonjić je potom analizirao utakmicu sa grčkim timom i istakao da se već okreće plej ofu ABA lige sa Partizanom koji počinje 14. aprila.

"Utakmica bi mogla da se analizira kroz neku prizmu drugih rezultata, opterećeni smo, ali je s naše strane to bilo u drugom planu, što me zadovoljava jer nas čeka plej-of. Odigrali smo dobar meč i dobili priliku da pobedimo višestrukog šampiona Evrope, koji je izborio Top 8. Dobro smo ušli u meč, znali smo da će Pao odgovoriti, bilo je dosta igrača od prošle godine, kada je bio produžetak. Dijamantidis pokazao zašto je na samom vrhu, nastavak je bio i očekivan, dobra reakcija Panatinaikosa, mi smo nastavili sa korektnom odbranom, pravili smo određene greške, a kada su neki mislili da je kraj, odigrali smo odličnu završnicu. Zadovoljan sam, hvala publici, ali nema puno vremena da se bavimo time, već se okrećemo početku plej-ofa, a ova pobeda donosi nam optimizam. Ne mogu da sudim da li je ovaj najbolji meč ili ne, ali sam zadovoljan", rekao je Radonjić.

Radonjić je istakao da ne prati dešavanja između Fibe i Uleba, već su njegovi igrači i on koncentrisani na teren.

"Iskreno, ja ne pratim to, a ne bih mogao da kažem šta se tu dešava, nema razloga da me opterećuje, na nama je da radimo i poštujemo ono što se odluči. Nije to na nama, ne znam šta će se desiti, možda ćemo reći neku konstataciju, ali ne razmišljamo o tome", rekao je Radonjić i dodao da je zadovoljan partijom kapitena Luke Mitrovića koji je meč završio sa 11 poena, 8 skokova i 6 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve