Nova vest
Košarka

Četvrtak, 09.04.2015.

12:53

"Samo da ne bude incidenata"

Bek Partizana Saša Pavlović nada se da će polufinalna serije ABA lige sa Crvenom zvezdom proći bez incidenata.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: StarSport

Najveći rivali igraće na tri dobijena meča od 14. aprila, a pobednik će se plasirati u Evroligu, tako da je derbi za oba tima "biti ili ne biti".

"Dan uoči meča me "uhvate" misli. I, onda, kada počne odbrojavanje, sve više razmišljaš o onome što sledi, iako smo svi svesni važnosti, uloga, pa samo se o tome priča. Samo mi prolazi da ne bude incidenata, da se sve reši na terenu", rekao je Pavlović.

Pavlović često u derbijima zna da "izgori" pa rano uđe u probleme sa ličnim greškama.

"Na našim utakmicama uvek ima više nervoze, ali se ne opterećujem onim šta je bilo. Kada se završi utakmica, ne razmišljam više od sat vremena o onome što je prošlo. Najviše kako je odigrano, prolete ti greške kroz glavu, sa željom da se sledeći put ne ponove, uvek napraviš analizu te vrste. Ali, imajući u vidu tempo polufinalne serije, u nekim delovima, dan za danom, neće biti vremena za osvrtanje, samo da se "posao" što bolje uradi", rekao je Pavlović za "Večernje novosti".

Prošle sezone Partizan je dobio bitku za titulu u Srbiji, sada je ulog mnogo veći, iako je u pitanju polufinale regionalnog takmičenja.

"Meni je sličan osećaj, sličan pritisak, bez obzira na sadašnji ulog. Učesnici se znaju odlično. Zvezda je sličnog kvaliteta kao prošlog juna, mada, možda malo jača. Pripremamo se isto. Samo da budemo maksimalni, psihološki jaki, skoncentrisani na igru, hladne glave", istakao je bek Partizana.

Prednost domaćeg terena imaće crveno-beli, kao najbolji tim regularnog dela sezone (24-2), pa će biti domaćin u prva dva meča, 14. i 15. aprila.

Partizan (18-8) će domaćin u trećoj utakmici tri dana kasnije, i eventualnoj četvrtom 19. aprila. Eventualna majstorica će se igrati 22, i tada će domaćin opet biti Zvezda.

U drugom polufinalu boriće se crnogorska Bodućnost i hrvatska Cedevita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve