Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.03.2015.

20:27

Konstantin: Hrabro na Partizan

Trener Konstantina Marko Cvetković rekao je da njegova ekipa ne može nikome da preti u SuperligiSrbije, ali da će u svaku utakmicu ući bez opterećenja.

Izvor:

Autor:

Default images
konstantinokk.rs

Cvetković je istakao da njegov tim ima želju da se prikaže u najboljem svetlu, pa tako i u predstojećem duelu sa Partizanom.

"Realnost je takva da ne možemo da pretimo nikome, ponajmanje timovima iz ABA lige, ali ni našim rivalima iz KLS, koji su se pojačali. Mislim da su ovi momci, baš u ovom sastavu zaslužili da igraju ovo takmičenje. Nezahvalno je prognozirati bilo šta, kalendar je takav da će biti teško izdržati ritam utakmica u maju, ali imamo svoje ciljeve u Superligi", rekao je Cvetković, preneo je klupski sajt.

Takmičenje u domaćoj košarkaškoj Superligi Srbije počinje za vikend, a Konstantin će u subotu od 20 časova na svom terenu u Nišu igrati protiv aktuelnog šampiona Partizana.

"Imamo timsku hemiju, momci se 'znaju u dušu' i to bi mogla da bude naša prednost. Igraćemo bez opterećenja, ali ne i bez obaveze da u svakoj utakmici pružimo maksimum. Konstantin će iz svake utakmice pokušati da izvuče najviše što moze. Ni u jednoj utakmici se nećemo predati bez borbe", rekao je Cvetković. "U goste nam dolazi šampion države u poslednjih 13 godina, najgledanija ekipa u ABA ligi, klub o kojem zaista ne treba previše govoriti. Pogrešno bi bilo davati bilo kakve izjave u kojima najavljujemo igru na pobedu, ali sigurno je da ćemo se truditi da pružimo maksimum. Nadam se punoj hali i da će to dodatno motivisati moje igrače".

On je naveo da ekipa spremno dočekuje utakmicu sa Partizanom i da bi njena šansa mogla biti neuigranost plejmejkera Partizana Džoša Akojona sa ekipom.

U SuperligiSrbije igraju četiri ekipe iz Regionalne ABA lige, Partizan, Crvena zvezda, Mega Leks i Metalac, kao i četiri prvoplasirane ekipe iz KLS FMP, Konstantin, Tamiš i Vojvodina.

"Spremni smo i jedva čekamo da zaigramo u Superligi, jer mislim da je ovo nagradno takmicenje za nas. Iza sebe imamo odličnu sezonu, a sada je prilika da se 'izmerimo' i sa našim najboljim timovima. Nezahvalno je govoriti o šansama da načinimo podvig protiv Partizana, ali ako bismo tražili priliku, to bi možda bilo u njihovoj koncentrisanosti na mečeve sa Zvezdom u polufinalu ABA lige", rekao je bek Konstantina Petar Despotović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve