Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.03.2015.

20:07

Poraz Zvezde u Berlinu, kao u Atini

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su 73:68 od Albe u Berlinu u 12. kolu E grupe Top 16 faze Evrolige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
kkcrvenazvezda.rs

Zvezda sada ima tri pobede i devet poraza, dok ekipa Saše Obradovića sa skorom 6-6 i dalje ima šanse za prolaz u narednu fazu.

Slično kao i u meču sa Panatinaikosom u Atini, Zvezda je rano zaostala, gubila je i sa 19 razlike početkom drugog poluvremena, uspela je da se vrati, ali ne i da potpuno preokrene.

Zvezda je u Berlinu igrala bez Branka Lazića i Marka Tejića, a posle pet minuta ostala je i bez Markusa Vilijamsa, koji je nezgodno doskočio posle jednog šuta.

Crveno-beli su očajno odigrali prvo poluvreme u kojem su izgubili čak 12 lopti i dali su samo 22 poena. Posle 20 minuta bilo je -17, a jedino zahvaljujući Marjanoviću zaostatak nije bio još veći.

U drugom poluvremenu Zvezda se budi, pre svih Jović i Dženkins, crveno-beli su postepeno smanjivali prednost, a sve je kulminiralo serijom 9-0 na početku poslednje deonice, pa je bilo samo -1 (59:58).

Blažič je promašio šut za vođstvo, Dženkins je ubrzo dao trojku za 61:61 na šest minuta do kraja, ali Zvezda nije uspela da prelomi – Alba je pojačala odbranu, crveno-beli su izgubili dah, pa su domaći na kraju ipak slavili.

Najbolji kod crveno-belih bio je Boban Marjanović sa indeksom korisnosti 40 – 27 poena (9-12 iz igre, 9-11 penali) i 10 skokova, a pratio ga je Čarls Dženkins sa 19 poena (7-13 iz igre) i 3 asistencije. Stefan Jović zabeležio je 9 poena, 3 skoka, 5 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti.

Kod Albe je najefikasniji bio Marko Banić sa 18 poena, Aleks Renfro dodao je 13, Leon Radošević 10, a Redži Reding imao je 8 poena i 11 asistencija.

U sledećem kolu Zvezda gostuje Žalgirisu u Kaunasu, dok Alba igra sa Panatinaikosom u Atini.

Grupa E:
Žalgiris – Barselona 72:83
Alba – Crvena zvezda 73:68
petak:
19.00 Galatasaraj – PAO
20.45 Real Madrid – Makabi

Tabela:
1. Real Madrid 9/2*
2. Barselona 9/3*
3. Makabi 7/4
4. Panatinaikos 6/5
5. Alba 6/6
6. Žalgiris 4/8
7. Crvena zvezda 3/9
8. Galatasaraj 2/9

Tok meča:

Alba je nešto bolje počela meč – Marjanović jeste dao četiri poena, ali nije imao pravu podršku, pošto su Mitrović i Blažič vezali nekoliko loših poteza (10:6).

Radonjić je reagovao uvođenjem Dženkinsa i Dangubića, a navijači Zvezde uplašili su se kada je Vilijams posle šuta za tri poena ostao da leži na zemlji – Amerikanac se brzo pridigao, ali ga je Jović momentalno zamenio u postavi.

Crveno-beli su igrali loše, a Renfro je izgubljenu loptu Jovića kaznio trojkom, pa je Alba povela 15:6 i Radonjić je zatražio tajm aut. Dženkins je nakratko prekinuo seriju domaćih, ali je nova izgubljena lopta Jovića ponovo kažnjena trojkom, ovaj put Meklina, a posle prve četvrtine bilo je 22:9.

Vilijams se nije vraćao u igru, ali se vratio na klupu i činilo se da nema problem da se osloni na nogu. Jović nije bio u ritmu, vezao je i četvrtu izgubljenu loptu, pa je Dženkins preseljen na mesto pleja. Ni to nije donelo boljitak – Zvezda je delovala sporo u odbrani i bezidejno u napadu, pa je Alba povela sa 26:11.

Oba tima teško su dolazili do poena u drugoj četvrtini – crveno-beli su napravili seriju 5:0, ali je usledila još jedna izgubljena lopta u ranoj fazi napada, pa se Alba konsolidovala.

Ekipa Dejana Radonjića ponovo je imala problema sa skokom u odbrani i to je skupo platila, pošto je posle trojke Gifaja bilo 35:18, a sa tom razlikom Alba je otišla i na poluvreme (39:22).

Alba je u jednom trojku imala i 18 poena viška, pošto je posle pogotka Meklina bilo 45:27 posle nešto više od tri minuta igre u drugom poluvremenu.

Međutim, tada su se crveno-beli razigrali, pre svih Jović i Dženkins. Plej Zvezde pogodio je dve trojke i lepo je asistirao za Dženkinsa u kontri, a i Amerikanac je ubacio trojku.

Alba je čuvala dvocifrenu prednost zahvaljujući trojkama Kinga i Tabua iz nimalo lakih pozicija, ali je Zvezda bila uporna i posle pogotka Marjanovića sa poludistance prišla je na osam poena zaostatka (53:45).

Zahvaljujući Zvezdinom gorostasu održavano je -8, ali je nepažnja Cirbesa koštala goste na kraju trećeg perioda – 59:49.

Poslednji period počeo je odlično za crveno-bele – Dženkins je pogodio sa distance, a onda je maksimalno iskorišćena tehnička greška Gifaju. Dženkins je pogodio bacanje, zatim je Cirbes pogodio posle ofanzivnog skoka, a onda je i Blažič zakucao u kontri posle ukradene Dženkins – 59:56.

Ubrzo je pogodio i Mitrović, a Blažič je promašio trojku za vođstvo, posle čega Banić prekida seriju Zvezde.

Dženkins potom pogađa trojku za izjednačenje, ali crveno-beli ne uspevaju da pređu u vođstvo, pa Alba dolazi do šest poena viška (67:61).

Iako je Marjanović pogodio uz faul i opet smanjio zaostatak, Alba je igrala mnogo čvršće u odbrani i Zvezda je protraćila nekoliko napada, da bi sve kulminiralo Dženkinsovim promašenim polaganjem u kontri. Na drugoj strani je Reding pogodio sa distance za 71:64 na minut i po do kraja.

Tu je meč prelomljen – Zvezda do kraja nije odustajala, ali nije imala realne šanse da preokrene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

297 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve