Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.03.2015.

18:32

Kako je Paskval kaznio Hezonju?

Predstavnici osam NBA timova došli su u Kaunas kako bi gledali na delu Marija Hezonju, talentovanog košarkaša Barselone.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

Međutim, veče im je pokvario trener Katalonaca Šavi Paskval, koji 20-godišnjem Hezonji nije dao ni minut na terenu.

Španski mediji pišu da je to bio Paskvalov način da kazni hrvatskog košarkaša zbog izjava u poslednje vreme, između ostalih i one da bi trebalo da bude prvi pik na draftu, a spekuliše se i da Barsa zna da Hezonja na leto ide u NBA i da ne želi da razvija igrača koji sigurno ide.

Na meču Žalgiris – Barselona prisutan je bio generalni menadžer Los Anđeles Lejkersa Mič Kupčak, kao i predstavnici Pelikansa, Kingsa, Pejsersa, Hoksa, Sparsa, Grizlisa i Netsa.

Hezonja je nedavno napunio 20 godina, a ove sezone u Evroligi prosečno beleži 7,9 poena i 2 skoka za 16 minuta na parketu.

U periodu kada je trener Barselone Šavi Paskval imao problema sa povređenim igračima, Hezonja ih je na dostojan način odmenio, a na meču sa Manresom u Endesa ligi šutirao je trojke 8-8.

Mario je visok 202 cm i igra na pozicijama beka i krila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve