Mutina akademija u novom klubu

Trofejni košarkaški trener Miroslav Muta Nikolić pokrenuo je košarkašku akademiju, osnovan je Košarkaški klub Dinamik.

Izvor: B92
Podeli

Nikolić je izjavio da će u košarkaškoj Akademiji primenjivati svoje bogato iskustvo kako bi današnje mlade nade postale velike sportske ličnosti.

Nikolić je tokom karijere trenirao Maribor, Partizan, Budućnost, Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Hemofarm, Radnički Kragujevac, i bio pomoćnik selektora Srbije.

"Zaista je zadovoljstvo biti među mladim sportistima, raditi s njima, prenositi im znanja i tehnike koje od njih mogu napraviti buduće uspešne sportiste. Postao sam deo KK Dinamik i učestvovaću u osniovanju akademije košarke jer verujem da odlični uslovi za trening, organizovanost i preciznost uvek vode ka ostvarenju ciljeva. Smatram da je ovo dobra prilika za sve mlade sportiste da napreduju, a ja kao njihov trener ću učiniti sve da imaju svetlu budućnost", rekao je Nikolić.

Dva puta je bio šampion Jugoslavije, a sa reprezentacijom dva puta šampion Evrope.

Košarkaški klub Dinamik će u budućnosti organizovati svoj inovacioni centar (savetovanja-seminari-stažiranje-intruktaže), organizovaće takmičenja i manifestacije, osnovati sekciju 3x3, pripremiti programe međunarodnog karaktera i realizovati TV internet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.